Ponovo oboren rekord: 2.412 novozaraženih u Srbiji za jedan dan

Izvor: VOA, 04.Nov.2020, 13:24

Ponovo oboren rekord: 2.412 novozaraženih u Srbiji za jedan dan

U Srbiji je u protekla 24 sata zabeležen do sada najveći broj novozaraženih koronavirusom -  2.412, na 12.617 testiranih uzoraka.  Umrlo je šest osoba, a ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije je 850, pokazuju zvanični podaci. Broj hospitalizovanih je takođe značajno porastao i sada je 2.014, dok je na respiratorima 53 pacijenata. Lončar: Alarmantno stanje, brzo se pune bolnice Minsitar zdravlja Zlatibor Lončar upozorio je da je u protekla 24 sata na bolničkom lečenju moralo da bude zadržano 400 obolelih od kovida, a da je 150 od tog broja u Beogradu, prenosi N1. Lončar je upozorio da je stanje u bolnicama alarmantno i da u Beogradu ima još 300 slobodnih mesta, "za danas i sutra". Najavio je da će bolnica "Dragiša Mišović" morati da se vrati u kovid sistem, kao i KBC Zemun, a u tom sistemu je i bolnica na Zvezdari. Lončar je kazao da je situacija alarmantna i u Kraljevu i da postoji opasnost da se bolnice preopterete zbog velikog dnevnog prijema pacijenata. Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon ocenio je za RTS da je situacija u Beogradu nepovoljna i da postoji mogućnost da se pogorša. Kon je ocenio da se ne sme dozvoliti popunjavanje bolnica i da se mora smanjiti priliv pacijenata. Upozorio je da treba izbegavati mesta sa glasnom muzikom, jer se u tim situacijama glasnije govori, pa je i veća opasnost da se izluče virusi. Ipak, istakao je da radno vreme ugostiteljskih objekata neće biti za sada skraćeno jer je situacija "pod kontrolom".

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od petka KBC "Dragiša Mišović" u kovid režimu

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Nov.2020

BEOGRAD - Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar najavio je da će od petka, 6. novembra, cijeli Kliničko-bolnički centar (KBC) "Dr Dragiša Mišović" preći u kovid režim.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.