Izvor: RTS, 07.Maj.2021, 14:43

Politička bitka u Albaniji, Edi Rama protiv Iljira Mete

Albanski parlament je sa 97 glasova podržao pokretanje postupka opoziva predsednika Iljira Mete, koji je odgovorio da neće priznati odluke ”jedostranačkog, mafijaškog parlamenta”.
Postizborna kriza u Albaniji podignuta je u petak na viši nivo, pošto je 97 poslanika u parlamentu podržalo inicijativu vladajućih socijalista za smenu predsednika Iljira Mete.

Objašnjavajući razloge za pokretanje inicijative, šef poslaničke grupe socijalista >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Taulant Balja je rekao da je smena Iljira Mete "moralna i ustavna obaveza":
"Sklonimo sramotu sa vrata Albanije i ostavimo je Iljiru Meti", rekao je Balja u parlamentu, postavljajući scenografiju za sledeći veliki politički obračun socijalista i opozicije.
Metin portparol, Tedi Bluši je rekao da "predsedništvo ne priznaje odluke jednopartijskog parlamenta", kao i da ovakve inicijative ne priliče demokratskom društvu.
Mandat Iljira Mete traje do juna sledeće godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rama smenjuje predsednika, on mu poručuje da mu to NEĆE PROĆI: Parlament glasao za razrešenje, Meta to ne priznaje

Izvor: Blic, 07.Maj.2021

Albanski parlament otvorio je danas put za smenu predsednika Iljira Mete, koji se u međuvremenu oglasio i poručio da neće priznati nijednu odluku nelegalnog jednopartijskog zakonodavnog tela.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.