Policija u dve kuće u Bihaću pronašla skoro 300 migranata

Izvor: RTS, 14.Jun.2019, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija u dve kuće u Bihaću pronašla skoro 300 migranata

U dve porodične kuće u Bihaću policija je pronašla 282 migranta. Svi migranti su prebačeni na lokalitet Vučjak gde lokalne vlasti planiraju da naprave veliki centar za migrante.
Prema rečima portparola MUP-a Unsko-sanskog kantona Aleta Šiljdedića tokom akcije su povređena četiri policajca, jer su neki migranti pružali otpor.

"U prvoj kući boravilo je 180 osoba, a u drugoj 102 migranta", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << naveo je Šiljdedić za portal Kliks.
Inspektori su zapečatili objekte u kojima je boravilo blizu tri stotine migranata, a vlasnici kuća će biti kažnjeni.
Za sutra je najavljen nastavak policijske akcije s obzirom na to da na području Unsko-sanskog kantona postoje stotine objekata gde ilegalno borave migranti.
"To će trajati danima. Policija će prevoziti migrante do Vučjaka gde su postavljeni šatori. Nadamo se da će se ubrzo zvanično oformiti kamp i da će agencije preuzeti osiguranje, jer mi ne možemo biti na svim lokacijama", dodao je Šiljdedić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BORBA BEZ KRAJA Policija premešta migrante iz Bihaća, oni se preko livada vraćaju u grad (VIDEO)

Izvor: Blic, 14.Jun.2019

Pripadnici MUP Unsko-sanskog kantona nastavili su akciju prebacivanja migranata iz privatnih i improviziranih smeštaja iz Bihaća na lokaciju Vučjaka. Dok pripremaju transport migranata iz šatorskog naselja kod "Bire", migranti koji su ranije prebačeni peške se vraćaju sa Vučjaka ka Bihaću.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.