Izvor: RTS, 26.Jul.2021, 09:43

Policija objavila kako je došlo do nesreće kod Slavonskog Broda, vozač se branio ćutanjem

Dve osobe koje su juče povređene u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Slavonskog Broda nalaze se u jedinici intenzivne nege i životno su ugrožene. Hrvatska policija i tužilaštvo otvorili su istragu o okolnostima nesreće. Tokom saslušanja vozač se branio ćutanjem.
saobraćajnoj nesreći koja se juče dogodila na auto-putu kod Slavonskog Broda poginulo je deset osoba. Hitna pomoć zbrinula je 44 putnika. Među petnaestoro teško povređenih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je i jedna devojčica.

Prema dosadašnjim informacijama, dve osobe su u jedinici intenzivne nege i životno su ugrožene. Tokom današnjeg dana trebalo bi da budu prevezene za Zagreb.
Neki od lakše povređenih biće danas otpušteni iz bolnice. 
"Od 42 primljena i dalje imamo dva na intenzivnoj. Juče je obavljeno ukupno sedam operativnih zahvata. Pacijenti se i dalje nadgledaju. Deo pacijenata će tokom prepodneva biti otpušten", dodao je Samardžić.  
U autobusu je bilo 15 maloletnika, od kojih je jedna devojčica teže povređena, a troje je operisano.  
Zbog teške nesreće u kojoj je poginulo deset osoba, prištinske vlasti proglasile su dan žalosti na KiM. 
Srpska lista uputila je saučešće porodicama poginulih, kao i želju za brzim ozdravljenjem povređenih. 
Otvorena istraga o nesreći Utvrđen je identitet za osam poginulih putnika, dok se za dvoje nastavlja postupak utvrđivanja identiteta. 
Hrvatska policija i tužilaštvo otvorili su istragu o okolnostima nesreće. 
Policija je objavila kako je došlo do stravične nesreće. Utvrđeno je da je 52-godišnji vozač upravljao prištinskim autobusom južnom trakom auto-puta A3 Bregana–Lipovac iz smera zapada ka istoku. Dolaskom do 211. kilometra auto-puta A3, vozač se nije kretao sredinom obeležene trake, već je vozilom prešao na travnatu površinu, a potom se autobus prevrnuo  na bočnu stranu.
Vozač, koji je bio za volanom u trenutku nesreće, policiji je rekao da je na trenutak zaspao.
Pripadnici vatrogasnih službi i društava izvlačili su tela poginulih.
Vozač autobusa je uhapšen i predat Policijskoj upravi brodsko-posavskoj, a potom i nadležnom državnom tužilaštvu. Tokom saslušanja branio se ćutanjem.
Sutra će biti doneta odluka o određivanju istražnog zatvora. Za krivično delo izazivanja nesreće u saobraćaju predviđena je kazna do 15 godina zatvora.
U prištinskom autobusu bilo je 69 osoba, među kojima dva vozača.
Svim pacijentima će biti pružena psihološka pomoć, a u bolnici je formiran info-centar na kojem se objedinjuju informacije svih relevantnih službi za porodice stradalih i povređenih.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

JEZIVA SAOBRAĆAJKA KOD SLAVONSKOG BRODA: Lekari se bore za živote dvoje povređenih, policija i dalje istražuje nesreću

Izvor: Kurir, 26.Jul.2021

U saobraćajnoj nesreći koja se juče dogodila na autoputu kod Slavonskog Broda smrtno je stradalo 10 osoba, hitna pomoć zbrinula je 44 osobe, 15 je teško stradalih, a među njima je i jedna devojčica. U autobusu kosovskih registarskih oznaka bilo je 69 osoba, među kojima dva vozača.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.