Podneta krivična prijava zbog krijumčarenja lava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Feb.2022, 12:48

Podneta krivična prijava zbog krijumčarenja lava

Crnogorska Agencija za zaštitu životne sredine podnela je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv NN lica, zbog krijumčarenja lava za šta, kako kažu, postoje onovi sumnje da je delo izvšilo više osoba i da je vrednost ove egzotične životinje 200.000 evra.

U saopštenju objavljenom na fejsbuk stranici Agencije upućen je apel nadležnima da se pozabave problemom krijumčarenja životinja i sve svoje resurse stave na raspolaganje kako bi se, kako su kazali, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pristupilo ovom višedecenijskom problemu na odgovoran i održiv način.

Podsećaju da je Krivičnim zakonikom Crne Gore predviđeno da će se onaj, ko se bavi prenošenjem robe preko carinske linije izbegavajući mere carinskog nadzora ili ko izbegavajući mere carinskog nadzora prenese robu preko carinske linije naoružan, u grupi ili uz upotrebu sile ili pretnje, kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina i novčanom kaznom.

Pozivajući se na Krivični zakonik navode da bi kazna zavisno od situacije mogla biti i stroža.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRAJ SAGE O LAVIĆU IZ BUDVE Podneta krivična prijava zbog krijumčarenja mladunčeta lava

Izvor: Blic, 15.Feb.2022

Crnogorska Agencija za zaštitu životne sredine podnela je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv NN lica, zbog krijumčarenja lava za šta, kako kažu, postoje onovi sumnje da je delo izvršilo više osoba i da je vrednost ove egzotične životinje 200.000 evra.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.