Podgorica: Uhapšen zbog prijetnji premijerovom sinu

Izvor: VOA, 15.Jun.2021, 18:22

Podgorica: Uhapšen zbog prijetnji premijerovom sinu

Osnovno tužilaštvo u Podgorici saopštilo je u utorak da je crnogorska policija uhapsila jednu osobu osumnjičenu da je prijetećim porukama ugrožavala sigurnost sina premijera Zdravka Krivokapića. “Po nalogu dežurne tužiteljke Osnovnog državnog ružilaštva u Podgorici Jelene Protić, službenici Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode jedno lice (V. Z.) iz Podgorice, zbog osnova sumnje da je učinilo krivično djelo – ugrožavanje sigurnosti prema oštećenom, sinu predsjednika Vlade Crne Gore", navode iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici. Prema navodima saopštenja, iz prikupljenih dokaza i obavještenja proizilazi da je osumnjičeni, telefonskim putem, poslao oštećenom poruku prijeteće sadržine, koja je kod njega izazvala osjećaj straha i ugroženosti. "Riječ je o istom licu koje je u prethodnom periodu neovlašćeno posjetilo kuću Predsjednika Vlade”, navode u ODT Podgorica i dodaju da je, po zahtjevu dežurne državne tužiteljke, nadležni sud donio naredbu po osnovu koje je policija izvršila pretresanje stana koji koristi osumnjičeni. Tužilaštvo navodi i da je “po nalogu tužiteljke privremeno je oduzet i telefon osumnjičenog radi vještačenja i pribavljanja elektronskih dokaza o krivičnom djelu" “Osumnjičeni će u zakonskom roku biti sproveden državnoj tužiteljki radi saslušanja”, rekli su u Osnovnom tužilaštvu. Podgorički mediji krajem maja su objavili, a policija potvrdila, da je osumnjičeni V.Z. i tada privođen zbog sumnje da je uznemiravao i prijetio Krivokapićevoj porodici, navodeći da je tom prilikom pokušao da uđe u dvorište premijerove kuće, uz navodne povike i prijetnje upućene premijerovoj supruzi. Premijer Krivokapić izjavio je nedavno za TV Vijesti da je osoba koja je u maju pokušala da udje u dvorište njegove porodične kuće “bivše vojno lice”, navodeći da je policija tada uradila sve što je mogla, ali da “tužilaštvo nije pokazalo volju da se bavi” tim slučajem.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Optužni predlog za skrnavljenje spomenika u Nikšiću

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jun.2021, 13:58

Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću je podnijelo optužni predlog protiv M.I. kome se na teret stavlja da je u noći između 12. i 13. juna urinirao po spomeniku Ljuba Čupića na Trgu Slobode u Nikšiću, saopšteno je iz tog tužilaštva Crne Gore. Okrivljeni se tereti za krivično djelo - povreda...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.