Počinje proces ujedinjenja Makedonske pravoslavne crkve i Pravoslavne ohridske arhiepiskopije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Apr.2023, 15:19

Počinje proces ujedinjenja Makedonske pravoslavne crkve i Pravoslavne ohridske arhiepiskopije

Proces integracije Makedonske pravoslavne crkve – Ohridske arhiepiskopije (MPC-OA) i Pravoslavne ohridske arhiepiskopije (POA) počinje u utorak 25. aprila, saopštio je portparol MPC mitropolit debarsko-kičevski Timotej po završetku zasedanja Svetog arhijerejskog sinoda. Na današnjoj sednici razgovarano je o ujedinjenju sa POA i doneto nekoliko odluka koje se ne mogu saopštavati javnosti jer ih treba usaglasiti sa Srpskom pravoslavnom crkvom, dodao je on. "Odluke su donete jednoglasno,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Dogovoreno spajanje Ohridske pravoslavne arhiepiskopije sa MPC

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2023

Pravoslavna ohridska arhiepiskopija (POA) i Makedonska pravoslavna crkva (MPC) će se spojiti i POA će dobiti svoje eparhije, jednoglasno su danas odlučili arhiepiskopi na sednici Sinoda MPC i POA.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.