Plenkovićev kabinet o pozivu premijeru da klekne i pomoli se

Izvor: B92, 04.Avg.2019, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plenkovićev kabinet o pozivu premijeru da "klekne i pomoli se"

Zagreb -- Nakon što su hrvatski i mediji u regionu objavili da je kaluđer Ate Čovo naterao Andreja Plenkovića da klekne i pomoli se oglasio se portparol vlade Marko Milić

Milić se, povodom događaja u Crkvi čudotvorne gospe Sinjske, oglasio izjavom da su njih dvojica veliki prijatelji i da se poznaju dugo.

"Gvardijan fra Ante Čovo i ovom prilikom bio je simpatičan i u svom prepoznatljivom stilu se našalio. On i premijer Plenković su veliki prijatelji i poznaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se već dugo, iz vremena dok je fra Ante bio gvardijan Franjevačkog samostana u Makarskoj", naveo je Milić, preneo je portal Dnevnik.

Uoči sinjske Alke, premijer Plenković je prošetao ranije danas gradom i obišao Crkvu čudotvorne gospe Sinjske.

Nakon kraćeg razgovora s kaluđerom, Čovo je premijeru u jednom trenutku rekao:

"`Ajde, klekni tamo i mol` se", na što se Plenković najpre nasmejao, a pošto ga je kaluđer uzeo za ruku i ponovio: "`Ajmo, ala!", premijer je poslušao - kleknuo i pomolio se.

Video o ovom događaju je obišao Hrvatsku i region, pa otuda verovatno i potreba da se oglasi i portparol Plenkovićeve vlade.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Plenkovićev kabinet o pozivu premijeru da klekne i pomoli se

Izvor: Blic, 05.Avg.2019, 00:02

Nakon što su hrvatski i mediji u regionu objavili kako je kaluđer Ate Čovo naterao premijera Andreja Plenkovića da klekne i pomoli se u Crkvi čudotvorne gospe Sinjske, oglasio se portparol vlade, Marko Milić, izjavom da su njih dvojica veliki prijatelji i da se poznaju dugo.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.