Petorica Hrvata optuženi za zločine nad Srbima

Izvor: S media, 23.Nov.2011, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petorica Hrvata optuženi za zločine nad Srbima

Zagrebačko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv petorice Hrvata zbog ratnog zločina počinjenog nad 34 zarobljenika od novembra 1991. do juna 1992. u logoru "Kerestinec" kod Zagreba.

Suđenje za ratni zločin u Lovasu

Zbog ratnih zločina 19 godina zatvora

Hapšenja u BiH zbog ratnih zločina nad Srbima i Hrvatima

Optužnica je posle jednogodišnje istrage podignuta protiv bivšeg upravnika logora Kerestinec Stjepana Klarića (54), >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << njegovog zamenika Dražena Pavlovića (46), Gorana Štrukelja (44), Željka Živeca (43) i Viktora Ivančina (59), koji su tada bili stražari.

U Kerestinec, bivšu raketnu bazu JNA, dovođeni su zarobljeni pripadnici JNA, dobroboljačkih srpskih jedinica uglavnom s područja Siska, i civili, među kojima je bilo i žena.

Klarić se tereti da je dozvoljavao pomenutim optuženima i ostalim potčinjenim stražarima i drugim pripadnicima Hrvatske vojske da ratne zarobljenike fizički i psihički malteretiraju, kao i da je učestvovao u njihovom zlostavljanju, objavljeno je u saopštenju na internet stranici tužilaštva.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.