Pet godina od smrti Tošeta Proeskog

Izvor: Vesti-online.com, 15.Okt.2012, 06:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet godina od smrti Tošeta Proeskog

Petogodišnjica smrti velikog umetnika i humanitarca Tošeta Proeskog biće obelezena danas u Makedoniji.

Otišao u legendu: Toše Proeski  

Todor Toše Proeski rođen je 25. januara 1981. godine u Prilepu, ali je odrastao u Kruševu, mestu kojem se uvek vraćao. Veoma brzo postao je jedan od najpopularnijih pevača na Balkanu.

Vrhunac karijere ovog pevača veličanstvenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << glasa bio je 14. februara 2007. godine, na Dan zaljubljenih, u Beogradskoj areni. Više od 10.000 ljudi pevalo je u glas sve njegove pesme. Zbog izuzetnog humanog rada nagrađen je priznanjem "Majka Tereza", a UNICEF ga je 2004. godine proglasio za ambasadora dobre volje.

 

Toše Proeski poginuo je u saobraćajnoj nesreći 16. oktobra 2007. godine na autoputu Zagreb - Lipovac, u blizini Nove Gradiške.

Peta godišnjica smrti najvećeg umetnika i humanitarca Makedonije bice obelezena danas pokraj Feudalne kule u Skoplju.

Planirano je paljenje sveća, polaganje cveća i otkrivanje spomen zida akademika Ganeta Todorovskog, posvećenog Proeskom i Majki Terezi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Pet godina od smrti Tošeta Proeskog

Izvor: Vesti-online.com, 15.Okt.2012

Petogodišnjica smrti velikog umetnika i humanitarca Tošeta Proeskog biće obeležena danas u Makedoniji...Otišao u legendu: Toše Proeski.. ..Todor Toše Proeski rođen je 25. januara 1981. godine u Prilepu, ali je odrastao u Kruševu, mestu kojem se uvek vraćao. Veoma brzo postao je jedan od najpopularnijih...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.