Palmer: Crna Gora najuspešnija multietnička država u regionu

Izvor: RTS, 09.Sep.2019, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palmer: Crna Gora najuspešnija multietnička država u regionu

Pomoćnik američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove i specijalni izaslanik Stejt Departmenta za Zapadni Balkan Metju Palmer rekao je da je Crna Gora lider i najuspešnija multietnička država u regionu, te da nije slučajno to što je prva država koju posećuje nakon preuzimanja dužnosti.
Palmera je primio predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković. Čestitajući američkom izaslaniku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na novoj dužnosti premijer Marković je pozdravio odluku o imenovanju uz ocenu da ona predstavlja realnu mogućnost ubrzanja realizacije naših strateških ciljeva i doprinos stabilnosti cijelog regiona.

"Posebno nas raduje da ste na toj dužnosti Vi kao odličan poznavalac Balkana", rekao je predsednik crnogorske Vlade, prenosi RTCG.
Specijalni izaslanik Palmer rekao je da Sjedinjene Američke Države njegovim imenovanjem poručuju da su ponovo fokusirane na ovaj region.
U razgovoru je konstatovano da je proces evropske i evroatlantske integracije regiona Zapadnog Balkana u interesu i ovog regiona i Evrope u celini te da politiku proširenja EU treba posmatrati kao evropsku stratešku politiku.
"To znači da proces proširenja mora biti živ. To je interes i EU i država našeg regiona", rekao je Marković.
Govoreći o Crnoj Gori američki izaslanik je ocenio da je naša zemlja lider i najuspešnija multietnička država u regionu te da nije slučajno to što je Crna Gora prva država koju posećuje nakon preuzimanja dužnosti.
Premijer Marković je informisao sagovornika o rezultatima i strateškim planovima na političkom planu uz konstataciju da Vladina uspešna ekonomska politika daje odlične razvojne rezultate.
"U procesu evropske integracije poseban akcenat je na rezultatima u oblasti vladavine prava i jačanja slobode medija", rekao je premijer.
Na interesovanje američkog diplomate predsednik Marković je rekao da je Vlada posvećena uspehu dijaloga o izborima kao i dogovoru o mehanizmu njihovog sprovođenja i priznanja od strane svih aktera.
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović takođe je primio Palmera.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Palmer u Podgorici: SAD će se ponovo fokusirati na Zapadni Balkan

Izvor: Beta, 09.Sep.2019

Visoki zvaničnik američkog Stejt departmenta i specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je danas u Podgorici da se SAD ponovo fokusiraju na Zapadni Balkan.Zamenik pomoćnika državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove SAD je danas u Podgorici razgovarao sa predsednikom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.