Osumnjičenima u slučaju Reket produžen pritvor

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Avg.2019, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičenima u slučaju Reket produžen pritvor

Krivični sud u Skoplju danas je osumnjičenima u slučaju "Reket" Bojanu Jovanovskom i Zoranu Milevskom produžio pritvor za još 30 dana.

Kako se navodi u saopštenju, odluku o produžavanju pritvora Krivično veće Osnovnog krivičnog suda "Skoplje 1" je doneo na predlog Tužilaštva za organizovani krimiinal, koje vodi istragu u slučaju u medijima nazvanom "Reket".

Dvojica osumnjičenih za iznudu u istrazi popularno nazvanoj "Reket", Bojan Jovanovski i Zoran Milevski >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << - zvani Zoki Kičevac, od 15. jula se nalaze u pritvoru istražnog zatvora "Skoplje".

Tužilaštvo za organizovani kriminal ih goni zbog sumnje da su iznudili novac od makedonskog biznismena Jordana Kamčeva koji je pod istragom Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore, tako što su u zamenu za novac nudili da će uticati na javnog tužioca da mu olakša položaj.

Biznismen Kamčev je Jovanovskom i Milevskom u dva navrata isplatio ukupno milion i po evra od prvobitno traženih osam miliona, a dogovrenih pet, nakon čega je početkom maja prijavio Tužilaštvu za organizovani kriminal, pošto je prvo o tome razgovarao sa premijerom Severne Makedonije Zoranom Zaevom.

U međuvremenu su se u medijima pojavili snimci povezani sa slučajem "Reket" na kojima se čuju glasovi biznismena, specijalne tužiteljke kao i imena istaknutih političkih ličnosti.

Na snimcima objavljenim na internet stranici desničarskog italijanskog dnevnika "Verita" Boki 13. u razgovoru sa Kamčevim uključuje specijalnu tužiteljku Katicu Janevu, spominje i da je o tome razgovarao sa premijerom Severne Makedonije Zoranom Zaevom, a u medijima se sa sliučajem "Reket" povezuju i neki drugi političke ličnosti.

Predsednik Severne Makdonije Stevo Pendarovski je "Reket" nazvao "ogromnom kriminalnom aferom koja trese temelje važnih državnih institucija" i zatražio efikasno, brzo i temeljno završavanje istrage i podnošenje tužbi protiv svih uključenih, ako postoje dokazi, bez obzira da li su funkcioneri ili ne.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.