Izvor: B92, 11.Mar.2010, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđeni za napad na homoseksualca

Ljubljanski sudski senat je na po godinu i po zatvorske kazne osudio trojicu napadača koji su napali aktivistu za prava homoseksualaca Mitju Blažića.

Trojica napadača, koji su prošlog leta, napala kafić "Kafe open" i pretukli aktivistu Mitju Blažića su osuđena za podsticanje mržnje, ali ne i zbog nasilništva i izazivanja opšte opasnosti. Do pravosnažnosti presude će biti na slobodi.

Mitju Blažića je napalo devet osoba, obučenih u crno i sa bakljama, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kamenjem i palicama u rukama, dok je sedeo pred lokalom "Kafe open". Bacili su ga na zemlju, slomili mu prst, povredili glavu i opekli vrat. Zbog fizičkih i psihičkih posledica napada, Blažić će narednih dana podići i civilnu tužbu protiv napadača, u kojoj će tražiti 10.000 evra odštete, koju ukoliko je dobije namerava da podeli na trećine, od kojih će jednu zadržati on, a druge dve dati "Kafe openu" i Paradi ponosa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Napadači na novinara dobili godinu dana robije

Izvor: Vesti-online.com, 11.Mar.2010

Tri lica koja su napala Mitju Blažiča, novinara i aktivistu za prava homoseksualaca u Sloveniji, osuđena su na po godinu i po dana zatvora, javljaju danas ljubljanski mediji...Kazna je, prema obrazloženju presude, izrečena zbog javnog ispoljavanja mržnje, nasilja i netrpeljivosti. Ukazano je, takođe,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.