Orban:Uskoro na granici sa Srbijom i vojska i policija

Izvor: Studio B, 03.Sep.2015, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orban:Uskoro na granici sa Srbijom i vojska i policija

Mađarski premijer Viktor Orban danas je iz Brisela telefonom razgovarao sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem o kriznoj situaciji izazvanoj masovnom migracijom na granicama Srbije i Makedonije.

Orban je, kako je rekao šef Pres službe Orbanovog kabineta Bertalan Havaši a prenela agencija MTI,  obavestio Vučića o novom zakonu o pograničnim kontrolama koje će mađarski parlament uskoro usvojiti, što će omogućiti slanje jakih policijskih i vojnih jedinica na >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << granicu sa Srbijom od 15. septembra, naveo je Havasi.

Očekuje se da će imigranti i krijumčari ljudima potražiti nove tranzitne puteve zaobilazeći Mađarsku, rekao je Orban Vučiću, dodavši da se zemlje u regionu moraju pripremiti za tu situaciju.

Prema njegovim rečima, Vučić je rekao Orbanu da Srbija ispunjava svoju obavezu registrovanja tražilaca azila koji stižu iz Makedonije, iako Makedonija ne sprovodi kontrole na granicama.

Inače, mađarski premijer se nalazi u Briselu gde razgovora sa liderima Evropske unije o problemu migracije, navodi mađarska agencija.

 

Priliv izbeglica podriva hrišćansku Evropu

Mađarski premijer Viktor Orban ocenio da priliv izbeglica u Evropu preti da podrije njene hrišćanske korene i da je zbog toga potrebno da vlade kontrolišu svoje granice pre nego što odluče koliko emigranata mogu da prime.

"Građani žele da ovladamo situacijom i da zaštitimo naše granice. Tek kada budemo zaštitili naše granice moći će da se postave pitanja koliko ljudi možemo da prmimo i da li treba da postoje kvote", naveo je Orban u autorskom tekstu za "Frankfurt alemajne cajtung", prenela je agencija Rojters.

Premijer Mađarske istakao je da građani Evrope imaju suprotne stavove od većine evropskih vlada prema izbegličkoj krizi.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Orban: Priliv izbeglica podriva hrišćansku Evropu

Izvor: B92, 03.Sep.2015

Mađarski premijer Viktor Orban kaže da priliv izbeglica u Evropu preti da podrije njene hrišćanske korene...Kako je naveo, zbog toga je potrebno da vlade kontrolišu svoje granice pre nego što odluče koliko emigranata mogu da prime..."Građani žele da ovladamo situacijom i da zaštitimo naše...

Nastavak na B92...

ORBAN: Izbeglice podrivaju hrišćansku Evropu

Izvor: Kurir, 03.Sep.2015

Deprimirajuće je to što osim nas ili Španaca, niko ne želi da štiti granice, rekao je mađarski premijer..BERLIN - Mađarski premijer Viktor Orban ocenio je danas da priliv izbeglica u Evropu preti da podrije njene hrišćanske korene i da je zbog toga potrebno da vlade kontrolišu svoje granice...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.