Orban i Vučić razgovarali o granici

Izvor: RTS, 03.Sep.2015, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orban i Vučić razgovarali o granici

Mađarski premijer Viktor Orban telefonom je razgovarao sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem o kriznoj situaciji izazvanoj masovnom migracijom na granicama Srbije i Makedonije.
Viktor Orban je, kako navodi agencija MTI, obavestio Vučića o novom zakonu o pograničnim kontrolama koje će mađarski parlament uskoro usvojiti. To će omogućiti slanje jakih policijskih i vojnih jedinica na granicu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa Srbijom od 15. septembra, naveo je šef Pres službe Orbanovog kabineta Bertalan Havaši.

Očekuje se da će imigranti i krijumčari ljudima potražiti nove tranzitne puteve zaobilazeći Mađarsku, rekao je Orban Vučiću, dodavši da se zemlje u regionu moraju pripremiti za tu situaciju, prenosi Tanjug.
Prema njegovim rečima, Vučić je rekao Orbanu da Srbija ispunjava svoju obavezu registrovanja tražilaca azila koji stižu iz Makedonije, iako Makedonija ne sprovodi kontrole na granicama.
Inače, mađarski premijer se nalazi u Briselu gde razgovora sa liderima Evropske unije o problemu migracije, navodi mađarska agencija.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

KAO ZA VREME HLADNOG RATA: Orban na granicu sa Srbijom izvodi vojsku

Izvor: Kurir, 03.Sep.2015

Orban je obavestio Vučića o novom zakonu o pograničnim kontrolama koje će mađarski parlament uskoro usvojiti, što će omogućiti slanje jakih policijskih i vojnih jedinica na granicu sa Srbijom od 15. septembra..BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban danas je iz Brisela telefonom razgovarao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.