Optužnica protiv Paravinje za ubistvo!

Izvor: S media, 21.Nov.2011, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica protiv Paravinje za ubistvo!

Županijsko tužilaštvo u Šibeniku podiglo je danas optužnicu protiv Dragana Paravinje koga, kao i u istrazi, tereti za pokušaj silovanja i ubistvo 17-godišnje Drnišanke Antonije Bilić i za još jedan pokušaj silovanja.

Završena istraga protiv Paravinje

Paravinja ne pristaje na psihijatrijsko veštačenje

Sestra nestale Antonije pretila policajcu!

Optužnica tereti Paravinju da je 7. juna na putu Split-Drniš u šleper >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kojim je upravljao primio Antoniju Bilić koja je stopirala. Kasnije je pokušao da je siluje.

Kako u tome nije uspeo, da bi onemogućio otkrivanje pokušaja silovanja, ubio ju je, i njeno telo bacio u jezero Brljan, koje još nije pronađeno.

Paravinju optužnica tereti i da je 28. juna prošle godine na području Omiša, u šleper kojim je upravljao primio autostoperku rođenu 1986. godine, koju je takođe pokušao da siluje.

Kako i pored pretnji i korišćenja sile nije uspeo u nameri, oštećenu je kasnije ostavio kod mesta Šestanovac.

Ako se Paravinji dokaže krivica, za krivično delo ubistva preti mu kazna zatvora do 40 godina, a ako tužilaštvo uspe da dokaže dva pokušaja silovanja, od toga jedno maloletnice, za to mu delo preti kazna zatvora od tri do najviše 15 godina zatvora.

Kako je županijsko tužilaštvo predložilo da Paravinja ostane u pritvoru po tri osnova - mogućeg bekstva, mogućeg ponavljanja krivičnog dela i zbog naročito teških okolnosti počinjenog nedela, sutra će se sastati članovi vanraspravnog veća Županijskog suda u Šibeniku i doneti odluku o pritvoru.

Telo Antonije Bilić još nije nađeno i za njim se i dalje traga, pa je prošle sedmice policija njeno telo tražila na području Karlovca i Ogulina.

Čak i ako se ne nađe telo Antonije Bilić, tužilaštvo Paravinju može optužiti na osnovi priznanja koje je dao u BiH.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.