Optužnica protiv Paravinje

Izvor: B92, 21.Nov.2011, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica protiv Paravinje

Šibenik -- Državno tužilaštvo u Šibeniku podiglo optužnicu protiv Dragana Paravinje zbog teškog ubistva i pokušaja silovanja Antonije Bilić.

Osim za slučaj 17-godišnje devojke iz Drniša, Paravinja se u tek podignutoj optužnici tereti i za pokušaj silovanja 25-godišnje devojke iz Omiša.

U optužnici piše da je on oko 10 sati 7. juna ove godine na putu Split-Drniš upravljao kamionom iz smera Splita prema Zagrebu i da je došavši na raskrsnicu Split-Drniš-Zagreb >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kod mosta na reci Čikoli ugledao maloletnu Bilićevu, koja je stopirala.

Potom je Paravinja okrenuo kamion, te je stao i povezao Antoniju Bilić. Zatim je Paravinja, vozeći prema Splitu, u jednom trenutku stao s namerom da siluje Antoniju Bilić, ali u tome nije uspeo pa je, da prikrije svoje nedelo, ubio Antoniju Bilić i odvezao se do područja jezera Brljan na reci Krki i bacio njeno telo preko ograde u reku, stoji dalje u optužnici.

Podsetimo, Antonija Bilić nestala je 7. juna 2011. i još nije pronađena. Prema nalazima istrage, Bilićeva je poslednji put viđena kako ulazi u kamion koji je vozio Paravinja. Optužnica je podignuta pred Županijskim sudom u Šibeniku uz predlog da se okrivljenom produži pritvor.

Okrivljenom se stavlja na teret da je 7. juna 2011. oko 10 sati, na putu Split-Drniš kod mosta na reci Čikoli primio u kamion maloletnu Antoniju Bilić, koja je stopirala.

Paravinja se tereti da je potom vozeći prema Splitu zaustavio kamion "u nameri da sa maloletnicom protiv njene volje upotrebom sile ostvari polni odnos, a kako u tome nije uspeo, usmrtio je kako bi onemogućio otkrivanje tog nedela".

Potom se odvezao do područja jezera Brljan na reci Krki i bacio njeno telo preko ograde u reku, navelo je tužilaštvo.

Paravinja je takođe optužen i da je 28. juna 2010. na području Omiša u tegljač kojim je upravljao primio autostoperku (1986) i pokušao da je siluje. U toj nameri nije uspeo, ali ju je, uprkos pretnjama i upotrebljenoj sili, ostavio kod Šestanovca.

Nestala 17-godišnjakinja Antonija Bilić poslednji put je viđena 7. juna dok je stopirala preko reke Čikole i to kako ulazi u kamion kojim je upravljao Dragan Paravinja, državljanin Srbije i Hrvatske. U njegovom kamionu pronađeni su tragovi krvi nestale devojke.

Paravinja je prvo policiji u BiH, gde je pobegao iz Hrvatske, priznao, a potom povukao priznanje da je ubio Antoniju, tvrdeći da je iskaz iznuđen batinama.

U prvom pojavljivanju pred istražnim sudijom u Šibeniku Paravinja je tvrdio da nije ubio Antoniju Bilić i da ne zna gde je ona.

On je takođe rekao da su pronađeni dokazi koji ga povezuju s njenim nestankom podmetnuti, te da je pod pritiskom izmislio izjavu koju je dao banjalučkim policajcima, kao i priznanje za pokušaj silovanja žene u Sokolcu.

Zbog tog krivičnog dela nepravosnažno je osuđen na dve godine i deset meseci zatvora, a iz BiH je privremeno izručen Hrvatskoj do okončanja postupka u slučaju Antonije Bilić, čije telo još nije pronađeno.

On je i u Srbiji osuđen na četiri i po godine zatvora zbog silovanja i pokušaja silovanja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Paravinja optužen za ubistvo Antonije Bilić i pokušaj silovanja druge devojke

Izvor: Blic, 21.Nov.2011

ŠIBENIK - Hrvatsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Dragana Paravinje (42) zbog teškog ubistva sedamnaestogodišnje Antonije Bilić i pokušaja silovanja još jedne devojke prošle godine...Paravinja se tereti da je na putu Split - Drniš svojim kamionom povezao Antoniju Bilić koja je stopirala....

Nastavak na Blic...

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV PARAVINJE ZA UBISTVO I POKUŠAJ SILOVANJA

Izvor: Kurir, 21.Nov.2011

ZAGREB- Županijsko državno tužilaštvo u Šibeniku podiglo je posle završetka istrage, optužnicu protiv vozača kamiona Dragana Paravinje zbog ubistva i pokušaja silovanja maloletne Antonije Bilić...Paravinja (42) je optužen i za pokušaj silovanja autostoperke u junu 2010. na području Omiša,...

Nastavak na Kurir...

Optužnica protiv Paravinje za ubistvo!

Izvor: S media, 21.Nov.2011

Županijsko tužilaštvo u Šibeniku podiglo je danas optužnicu protiv Dragana Paravinje koga, kao i u istrazi, tereti za pokušaj silovanja i ubistvo 17-godišnje Drnišanke Antonije Bilić i za još jedan pokušaj silovanja...Završena istraga protiv Paravinje..Paravinja ne pristaje na psihijatrijsko...

Nastavak na S media...

PARAVINJA OPTUŽEN ZA UBISTVO I POKUŠAJ SILOVANJA

Izvor: Kurir, 21.Nov.2011

ZAGREB- Županijsko državno tužilaštvo u Šibeniku podiglo je posle završetka istrage, optužnicu protiv vozača kamiona Dragana Paravinje zbog ubistva i pokušaja silovanja maloletne Antonije Bilić...Paravinja (42) je optužen i za pokušaj silovanja autostoperke u junu 2010. na području Omiša,...

Nastavak na Kurir...

Podignuta optužnica protiv Paravinje

Izvor: Radio 021, 21.Nov.2011

Hrvatsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Dragana Paravinje (42) zbog teškog ubistva sedamnaestogodišnje Antonije Bilić i pokušaja silovanja još jedne devojke prošle godine.

Nastavak na Radio 021...

Optužen Paravinja

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Nov.2011

Protiv Dragana Paravinje podignuta je optužnica zbog pokušaja silovanja i ubistva 17-godišnje Antonije Bilić i još jednog pokušaja silovanja, pa mu preti kazna od 40 godina zatvora.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Podignuta optužnica protiv Mirsada Vatrača

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Nov.2011, 16:10

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Mirsada Vatrača (47) iz Kotor Varoši koji se tereti da je počinio ratni zločin protiv srpskih civila na području te opštine 1992. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.