Izvor: B92, 16.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oli Ren u Sarajevu

Sarajevo -- Oli Ren u Sarajevu izjavio kako Sporazuma o pridruženju BiH EU nema bez reformi.

Posle parafiranja Sporazuma o stabilizaciji i asocijaciji s Crnom Gorom, evropski komesar za proširenje Oli Ren posetio je Sarajevo. Međutim, njegova poruka zvaničnicima BiH drugačija je od one koju je preneo crnogorskim vlastima jer je vlastima u Sarajevu poručeno da nema ništa od potpisivanja Sporazuma bez okončanja reformskih procesa.

Kako iz Sarajeva za B92 javlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Amir Sužanj, Ren je rekao da je reforma policije jedna od stvari koja BiH pruža evropsku perspektivu, a da svako odlaganje rešavanja tog pitanja dovodi BiH u neizvesnost približavanja EU.

"Mislim da će parafiranje Sporazuma o pridruženju biti velik pomak za BiH, pa pozivam sve političare da se uozbilje, sastanu i nađu rešenje za stvari koje ih odvajaju od Sporazuma", kaže Ren.

Predsedavajući Savetu ministara Nikola Špirić kaže da Brisel treba da nastavi s pažnjom da prati sutuaciju u BiH. "Obećao sam da ćemo se vratiti stvaranju dogovora o policiji i ustavu kako bismo ove godine parafirali Sporazum. Pozivam sve institucije i lidere partija da budu posvećeni dijalogu i traženju rešenja od koristi za građane", kaže on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.