Petak, 16.03.2007.

18:01

Oli Ren u Sarajevu

Oli Ren u Sarajevu izjavio kako Sporazuma o pridruženju BiH EU nema bez reformi.

Izvor: B92

Default images

Posle parafiranja Sporazuma o stabilizaciji i asocijaciji s Crnom Gorom, evropski komesar za proširenje Oli Ren posetio je Sarajevo. Međutim, njegova poruka zvaničnicima BiH drugačija je od one koju je preneo crnogorskim vlastima jer je vlastima u Sarajevu poručeno da nema ništa od potpisivanja Sporazuma bez okončanja reformskih procesa.

Kako iz Sarajeva za B92 javlja Amir Sužanj, Ren je rekao da je reforma policije jedna od stvari koja BiH pruža evropsku perspektivu, a da svako odlaganje rešavanja tog pitanja dovodi BiH u neizvesnost približavanja EU.

"Mislim da će parafiranje Sporazuma o pridruženju biti velik pomak za BiH, pa pozivam sve političare da se uozbilje, sastanu i nađu rešenje za stvari koje ih odvajaju od Sporazuma", kaže Ren.

Predsedavajući Savetu ministara Nikola Špirić kaže da Brisel treba da nastavi s pažnjom da prati sutuaciju u BiH. "Obećao sam da ćemo se vratiti stvaranju dogovora o policiji i ustavu kako bismo ove godine parafirali Sporazum. Pozivam sve institucije i lidere partija da budu posvećeni dijalogu i traženju rešenja od koristi za građane", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: