Odustali od blokade: DF prihvatio poziv mitropolita Amfilohija i Episkopskog saveta

Izvor: Večernje novosti, 13.Maj.2020, 16:09

Odustali od blokade: DF prihvatio poziv mitropolita Amfilohija i Episkopskog saveta

Demokratski front odustao je nakon poziva mitropolita Amfilohija i Episkopskog saveta od poziva pravoslavnim građanima da izađu na ulice i blokiraju sve puteve u Crnoj Gori dok se na slobodu ne pusti episkop Joanikije sa sveštenicima Demokratski front odustao je nakon poziva mitropolita Amfilohija i Episkopskog saveta od poziva pravoslavnim građanima da izađu na ulice i blokiraju sve puteve u Crnoj Gori dok se na slobodu ne pusti episkop Joanikije sa sveštenicima. -Da ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << bi bilo da mi nešto želimo da zloupotrebimo, što su pokušavali da nam pripišu mnogi, mi hoćemo da budemo članovi crkve kojima niko ne može prebaciti da želimo da profitiramo, kazao je Andrija Mandić, jedan od lidera tog političkog saveza.Policija je juče podnela krivične prijave protiv Mandića, Milana Kneževića i Predraga Bulatovića, zbog sumnje da su izvršili krivično delo pozivanje na otpor. U saopštenju se navodi da je Mandić 6.maja prilikom svog izlaganja u Skupštini pozivao građane da se okupe u što većem broju na litiji u Nikšiću, dok je Milan Knežević zahtevao od mitropolita Amfilohija da takođe pozove građane da se okupe na litiji u tom gradu, episkopa Joanikija i Epsikopski savez da nastave sa krsnim hodom. Sumnja se da su oni izvršili krivično delo pozivanje na otpor, kao i nepoštovanje naredbne Ministarstva zdravlja o zabrani okupljanja.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mandić: Odustali smo od odluke da pozovemo građane na ulice

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Maj.2020

PODGORICA - Demokratski front (DF) odustao je od odluke da pozove sve pravoslavne hrišćane da izađu na ulice, blokiraju Crnu Goru i zaustave saobraćaj i kretanje dok ne budu pušteni Njegovo preosveštenstvo episkop Joanikije i sveštenici, saopštio je lider tog političkog saveza Andrija Mandić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.