Odustali od blokade: DF prihvatio poziv mitropolita Amfilohija i Episkopskog saveta

NovostiOnline/M. S. – V. K.

13. 05. 2020. u 16:03

Demokratski front odustao je nakon poziva mitropolita Amfilohija i Episkopskog saveta od poziva pravoslavnim građanima da izađu na ulice i blokiraju sve puteve u Crnoj Gori dok se na slobodu ne pusti episkop Joanikije sa sveštenicima

Одустали од блокаде: ДФ прихватио позив митрополита Амфилохија и Епископског савета

Foto Arhiva VN

Demokratski front odustao je nakon poziva mitropolita Amfilohija i Episkopskog saveta od poziva pravoslavnim građanima da izađu na ulice i blokiraju sve puteve u Crnoj Gori dok se na slobodu ne pusti episkop Joanikije sa sveštenicima.


-Da ne bi bilo da mi nešto želimo da zloupotrebimo, što su pokušavali da nam pripišu mnogi, mi hoćemo da budemo članovi crkve kojima niko ne može prebaciti da želimo da profitiramo, kazao je Andrija Mandić, jedan od lidera tog političkog saveza.


Policija je juče podnela krivične prijave protiv Mandića, Milana Kneževića i Predraga Bulatovića, zbog sumnje da su izvršili krivično delo pozivanje na otpor. U saopštenju se navodi da je Mandić 6.maja prilikom svog izlaganja u Skupštini pozivao građane da se okupe u što većem broju na litiji u Nikšiću, dok je Milan Knežević zahtevao od mitropolita Amfilohija da takođe pozove građane da se okupe na litiji u tom gradu, episkopa Joanikija i Epsikopski savez da nastave sa krsnim hodom. Sumnja se da su oni izvršili krivično delo pozivanje na otpor, kao i nepoštovanje naredbne Ministarstva zdravlja o zabrani okupljanja.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Mirjana

13.05.2020. 16:25

Uvek iste zatvaraju i tuže!!Jadna im Crna Gora i još jadnije Milove pristalice!!