Odbrana Kepira podnela žalbu na prvostepenu presudu

Izvor: Studio B, 20.Jul.2011, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbrana Kepira podnela žalbu na prvostepenu presudu

Odbrana Šandora Kepira podneo žalbu na presudu, uz obrazloženje da ona nije dovoljno pojasnila nevinost klijenta.

Odbrana Šandora Kepira (97), koji je pre par dana u sudu u Budimpešti oslobođen optužbi da je počinio ratni zločin nad Jevrejima, Srbima i Romima tokom Drugog svetskog rata, podneo je danas žalbu na presudu, uz obrazloženje da ona nije dovoljno pojasnila nevinost klijenta.

Uz obrazloženje da nema dovoljno dokaza, budimpeštanski sud odbacio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u ponedeljak optužbe protiv 97-ogodišnjeg Kepira, bivšeg oficira specijalnih mađarskih bezbednosnih snaga, da je odgovoran za smrt 36 ljudi tokom zloglasne Novosadske racije u januaru 1942. godine.

Advokat odbrane Šolt Zenetji rekao je agenciji AP da je podneo žalbu tražeći da se odluka suda preinači u presudu da Kepiro nije počinio nikakve zločine tokom januara 1942., kada je ubijeno i pod led Dunava bačeno više od 1.200 Jevreja, Srba i Roma.

Kepiro, kojem je suđenje počelo 5.maja, dovezen je kolima hitne pomoći u sudnicu u ponedeljak, i potom vraćen u bolnicu, nakon što je sudija Bela Varga objavio presudu.

Zdravstveno stanje Kepira je stabilno, ali mora da ostane u bolnici par nedelja, rekao je Zetenji.

Državni tužilac Šolt Falvai rekao je u utorak da će i on podneti žalbu.

On je istakao da postoji osnova za žalbu, jer je u mnogim delovima odluka suda kontradiktorna.

Sudija Varga je najavio da će se o žalbama moći raspravljati u septembru.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.