Odata pošta žrtvama u Vukovaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2020, 14:13

Odata pošta žrtvama u Vukovaru

Delegacija Srpskog narodnog vijeća odala je danas poštu žrtvama, koje su građani i građanke Vukovara podneli u ratu 1991-1995.

Delegaciju SNV čine Boris Milošević, potpredsednik hrvatske vlade, Veran Matić, specijalni izaslanik predsednika Sbije, Radojka Mrkšić, članica udruženja "Protiv zaborava" i sekretar tog udruženja Veljko Makšić, kako i Milorad Pupovac, predsednik SNV i poslanik u hrvatskom saboru.

Delegacija je položila venac za stradale Vukovarce >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Vukovarčanke srpske nacionalnosti u Dunav, nakon toga i venac na farmi Ovčara, gde su stradali branitelji i civli deportovani iz vukovarske bolnice.

Na kraju komemorativnog programa za sve žrtve Milorad Pupovac će sa delegacijom zapaliti sveće u Sabornoj crkvi sv. Nikole u Vukovaru.

Komemoraciji nije prisustovao državni sekretar hrvatske vlade Zvonko Milas, koje je bilo najavljeno, a što je izazvalo žestoka reagovanja u delu hrvatske javnosti.

Zagrebačka N1 tv. je prenela izjavu portparola vlada Marka Milića da prisustvo Milasa u polaganju venca u Dunav nije ni bilo predviđeno, već samo na polaganju venca u Ovčari.

U međuvremenu Milas se, kažu, ionako razboleo, pa ga je u delegaciji SNV-a zamenio potpredsendik hrvatske vlade iz SDS S-a Boris Milošević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milošević i Pupovac odali počast žrtvama Vukovara

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Nov.2020

VUKOVAR - Delegacija Srpskog narodnog vijeća (SNV) danas je u Vukovaru odala počast žrtvama rata u ovom gradu od 1991. do 1995. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.