Ex -Yu

Milošević i Pupovac odali počast žrtvama Vukovara

Milošević i Pupovac odali počast žrtvama Vukovara
Foto: Facebook/Srpsko narodno vijeće | Milošević i Pupovac odali počast žrtvama Vukovara

VUKOVAR - Delegacija Srpskog narodnog vijeća (SNV) danas je u Vukovaru odala počast žrtvama rata u ovom gradu od 1991. do 1995. godine.

Vijence su u Dunav za stradale srpske žrtve položili potpredsjednik Vlade Hrvatske Boris Milošević, specijalni izaslanik predsjednika Srbije Veran Matić, predsjednik SNV-a Milorad Pupovac, te član i sekretar Udruženja "Protiv zaborava" Radojka Mrkšić i Veljko Maksić.

Nakon toga ova delegacija i hrvatski državni sekretar Zvonko Milas položili su vijenac na Ovčari.

Na kraju komemorativnog programa za sve žrtve, Pupovac je sa delegacijom zapalio svijeće u Sabornoj crkvi Svetog Nikole u Vukovaru.

Pupovac je poručio da sve žrtve rata i prije rata treba da budu priznate i da je sve drugo politikantstvo.

"U mom srcu nema mjesta za igrokaz, nego samo za pijetet i istrajnu borbu za mir. To uvijek ide zajedno. Ko to razdvaja teško i nehrišćanski griješi", rekao je Pupovac.  

Milošević je rekao da je važno nastaviti politiku mira,

"Moja poruka je da je važno nastaviti politiku mira koju smo započeli u ovoj vladi, stvaranje atmosfere pomirenja i dijaloga, kako bi sve žrtve bile prihvaćene kao zajedničke", rekao je Milošević novinarima.

Nije želio da komenariše "poruke grada Vukovara", jer kako je rekao, ne živi u Vukovaru i nije Vukovarčanin.

Ali, kako je rekao, gledajući sa strane, vidi da je svim građanima u tom gradu potreban mir i sigurnost, a država je ta koja treba da stvori pretpostavke da svima u Vukovaru bude dobro.

Upitan da komentariše nedavnu odluku Gradskog veća Vukovara, donijetu na prijedlog gradonačelnika Ivana Penave, da se u tom gradu još nisu stvorile pretpostavke za vraćanje ćirilice, Milošević je rekao da, prema posljednjem i još uvijek važećem popisu, u tom gradu živi više od trećine Srba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije