Odata pošta ubijenim Srbima u BiH (VIDEO + FOTO)

Izvor: S media, 12.Jul.2011, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odata pošta ubijenim Srbima u BiH (VIDEO + FOTO)

U Bratuncu juče odata pošta poginulim srpskim civilima tokom poslednjeg rata u BIH. Dodik: Zločini nad Srbima moraju biti procesuirani.

GALERIJA SLIKA

Na Vojničkom groblju u Bratuncu juče je odata pošta i služen parastos za za 3.267 poginulih srpskih civila i vojnika iz srednjeg Podrinja i Birča tokom poslednjeg rata u BiH.

Prethodno su članovi porodica stradalih i predstavnici Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << posetili sela Biljači, Sase i groblje na Zalazju u kojima su muslimanske snage predvodjene Naserom Orićem na Petrovdan 1992. godine ubile 69 srpskih civila i vojnika, dok ih se 22 još vodi kao nestalo.

Obraćajući se okupljenima na Vojničkom groblju u Bratuncu, predsednik RS Milorad Dodik rekao je da zločini nad Srbima moraju da budu procesuirani.

- Stradanja i patnji bilo je i na drugoj strani i mi to nećemo negirati. Boli činjenica da za zločine nad Srbima niko ne odgovara. Ne prihvatamo činjenicu da komandanti bošnjačkih oružanih snaga slobodno šetaju Sarajevom i slave se kao junaci- istakao je Dodik.

On je poručio da RS neće štititi one koji su počinili zločine nad Bošnjacima, posebno zločine u Srebrenici, naglašavajući da isto tako traži da pravosudje u BiH procesuira one koji su počinili zločine nad Srbima tokom proteklog rata u BiH.

Džombić: Žrtve rata su i Srbi

Premijer RS Aleksandar Džombić rekao je da medjunarodna zajednica mora postati svesna činjenice da su u proteklom ratu stradali i Srbi.

-Tražimo od institucija BiH da istraže sve zločine i adekvatno kazne one koji su za njih krivi- naglasio je Džombić.

Osim članova porodica stradalih, predstavnika BORS-a, zvaničnika RSi srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH, komemoraciji u Bratuncu prisustvovali su predstavnici Ureda visokog predstavnika, medjunarodnih organizacija i ambasador Srbije u BiH Ninoslav

Stojadinović
.

Bile su prisutne i delegacija Srpske napredne stranke koju su predvodili visoki funkcioneri Zorana Mihajlović i Milovan Drecun, kao i delegacija Srpske radikalne stranke koju su predvodili član Predsedničkog kolegijuma Nemanja Šarović i član Centralne otadžbinske uprave Božidar Delić.

Bratunac: Radikali na parastosu sa zastavama Šešelja i Mladića

Na parastosu Srbima stradalim u Podrinju radikali razvili ogromne zastave sa likom Ratka Mladića i Vojislava Šešelja. Na obe zastave pisalo je "srpski junak". Opširnije pogledajte OVDE

(Beta)

(Foto: AP/Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.