Izvor: RTS, 11.Okt.2020, 17:13

Obilna kiša u Istri, gradovi pod vodom, na Platku pada sneg

U Istru i na severni Jadran stiglo je najavljeno nevreme. Lokalno je do 14 sati palo više od 80 litara kiše po kvadratnom metru, a najviše u Rovinju – 106 litara. Poreč je pod vodom. Na Platku je počeo padati i sneg.
Portal Indeks izveštava da je nevreme praćeno obilnom kišom i munjama zahvatio Istru i Kvarner.

Meteorolog zagrebačke televizije N1 Tea Blažević na svom Tviter nalogu piše da je "obilna kiša pala na severnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Jadranu, već više od 60 litara po kvadratnom metru, što sistemi za odvodnjavanje teško mogu da progutaju. Na putevima se stvaraju bujice vode, a saobraćaj je u kolapsu".
Najviše kiše padaće u riječkoj regiji, lokalno više od 60 litara po kvadratnom metru, što može prouzrokovati bujične poplave, kaže Blažević i dođe da će vrlo kišovito biti i na širem području Gospića, gde isto tako prete bujične poplave.
Grad Poreč je pod vodom, što potvrđuje i snimak koji je na Fejsbuku objavio Radio Centar-Poreč.

Prema pisanju Istrameta, na Platku je počeo padati i sneg, prenosi HRT.
Na širem zagrebačkom području moglo bi pasti od 20 do 40 litara kiše po kvadratnom metru, od 25 do 45 na karlovačkom području.
Uz padavine, treba računati i na grmljavinu, posebno na splitskom i riječkom području.
Kako je temperatura mora još relativno visoka, mogući su razvoji jakih olujnih sistema nad morem, pa i pijavice. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sneg u regonu - nevreme stiže i u Srbiju VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 11.Okt.2020

U Istru i na severni Jadran stiglo je najavljeno nevreme, lokalno je do 14h palo više od 80 litara kiše po kvadratnom metru, a najviše u Rovinju - 106 litara...Poreč je pod vodom. Na Platku je počeo da pada i sneg...Portal Indeks izveštava da je nevreme praćeno obilnom kišom i munjama zahvatio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.