OSUMNjIČENI ZA UBISTVO: U Hrvatskoj uhapšena dvojica državljana Crne Gore

Izvor: Večernje novosti, 16.Avg.2019, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSUMNjIČENI ZA UBISTVO: U Hrvatskoj uhapšena dvojica državljana Crne Gore

Hrvatska policija uhapsila je dvojicu crnogorskih državljana osumnjičenih za učestvovanje u ubistvu koje se povezuje s ratom dva kriminalna klana u Crnoj Gori Hrvatska policija uhapsila je dvojicu crnogorskih državljana osumnjičenih za učestvovanje u ubistvu koje se povezuje s ratom dva kriminalna klana u Crnoj Gori, škaljarskog i kavačkog, koje se dogodilo u Cetinju sredinom juna, javili su danas crnogorski mediji. U Šibeniku su u sredu na osnovu poternice crnogorskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Interpola uhapšeni Pero Laličić (21), kojeg policija u Crnoj Gori sumnjiči da je direktni počinilac ubistva Bogdana Milića u Cetinju 11. juna i Mitar Marković (25), koji se tereti za podsticanje na ubistvo i pomaganje nakon izvršenog krivičnog dela. Podgoričke Vijesti pišu da je policija kod njih pronašla falsfikovana hrvatska dokumenta.Laličić i Marković toekom saslušanja nisu odgovarali na pitanja istražitelja, a trenutno su u ekstradicionom pritvoru i očekuje se njihovo izručenje Crnoj Gori.Bogdan Milić, za kojeg policija u Crnoj Gori veruje da je blizak “škaljarskom kriminalnom klanu”, ubijen je dok je sedeo u lokalu “Portun” u centru Cetinja.PROČITAJTE JOŠ: ISTRAGA LIKVIDACIJE NA CETINjU: Milić nova žrtva rata Kotorana?Na njega su pucala dvojica napadača sa silikonskim maskama na glavi. Tom prilikom ranjena su tri gosta lokala koji su sedeli za susednim stolom. U petogodišnjem ratu između dva najjača kriminalna klana u Crnoj Gori - kavačkog i škaljarskog - do sada je ubijeno najmanja 40 osoba, među kojima su najmanje četiri slučajne žrtve.Rat nekad jedinstvene kriminalne grupe počeo je krajem 2014. godine kada je u španskoj Valensiji nestao tovar od 200 kilograma kokaina.U Hrvatskoj se skrivao i Miloš Radonjić, koji se smatra visokorangiranim članom „Kavačkog kriminalnog klana“. On je uhićen krajem srpnja u Slavonskom Brodu zbog krivotvorenja dokumenata. Kako je Hini ranije priopćeno iz crnogorskog ministarstva pravosuđa, Crna Gora će uskoro zatražiti njegovo izručenje.Mediji u Hrvatskoj ranije su objavili da je Radonjić uhapšen nakon što je, navodno, priložio lažne dokumente uz zahtev za izdavanje pasoša u Novoj Gradiški. Nakon hapšenja priveden je u Županijski sud u Slavonskom Brodu, gde mu je određen istražni zatvor, a kasnije se ispostavilo da je za njim crnogorski Interpol raspisao međunarodnu poternicu “radi obezbeđenja prisustva u krivičnom postupku koji se protiv Miloša Radonjića vodi zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i omogućavanje uživanja opojnih droga”.Miloš Radonjić je na naslovnice crnogorskih medija došao nakon što je na njega pokušano više atentata. Četiri puta je bio meta napada, a za poslednji pokušaj njegovog ubistva policija i tužilaštvo terete dvojicu članova suprotstavljenog “škaljarskog klana”.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Mladići sa Cetinja uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu

Izvor: RTS, 16.Avg.2019

U Šibeniku uhapšena dvojica državljana Crne Gore zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu muškarca, za koga mediji navode da je bio blizak "škaljarskom" klanu. . Uhapšeni su M. M. (25) i P. L. (21), za koje policija navodi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.