OEBS pokrenuo projekat za borbu protiv organizovanog kriminala u regionu

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Okt.2014, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS pokrenuo projekat za borbu protiv organizovanog kriminala u regionu

Misija OEBS-a u Srbiji pokrenula je projekat za jačanje kapaciteta policija Srbije, Makedonije i Crne Gore u borbi protiv organizovanog kriminala, koji će zvanično početi danas na Zlatiboru.

Osamnaest kriminalističkih analitičara iz ministarstava unutrašnjih poslova Srbije, Makedonije i Crne Gore unaprediće znanje u vezi metoda prikupljanja i analize trendova u borbi protiv kriminala u okviru OEBS-ovog projekta, navodi se u saopštenju.

Projekat "Jačanje kapaciteta >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za stratešku analizu i strateške procene u Upravama kriminalističke policije ministarstava unutrašnjih poslova Srbije, Crne Gore i BJR Makedonije" ima za cilj da dalje razvije kapacitet policije da proceni pretnje iz oblasti ozbiljnog i organizovanog kriminala, a u skladu sa EUROPOL- ovim standardima.

Projekat, koji je rezultat zajedničkih napora Misije OEBS-a u Srbiji i MUP-a Srbije, osmišljen je u bliskoj saradnji s ministarstvima unutrašnjih poslova Crne Gore i Makedonije.

Projekat finansira švajcarska Agencija za razvoj i saradnju (SDC) u okviru Švajcarskog regionalnog programa za saradnju policije na zapadnom Balkanu (SPCP).

Na otvaranju skupa govoriće, kako je najavljeno, državni sekretar u MUP-u Srbije Milosav Milićković, pomoćnik direktora u Sektoru za kriminalističko obaveštajnu analizu MUP-a Makedonije Tatjana Groševa, rukovodilac Odseka za posebne provere MUP-a Crne Gore Nikola Rogošić, ambasador Švajcarske u Srbiji Žan-Danijel Ruh i šef Misije OEBS-a u Srbiji, ambasador Peter Burkhard, navodi se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.