Izvor: B92, 11.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nužan dijalog Ljubljane i Zagreba"

Ljubljana -- Janez Drnovšek izjavio da vlade Slovenije i Hrvatske moraju započeti ozbiljan dijalog, jer zaoštravanje "nigde ne vodi".

"Neophodno je da vlade sednu i započnu ozbiljno rešavati otvorena pitanja, jer, inače, idemo iz jednog incidenta u drugi, iz jednog zaoštravanja u drugo", rekao je sinoć slovenački predsednik u emisiji državne televizije.

Drnovšek je kazao da je na poslednjem susretu sa hrvatskim predsednikom Stjepanom Mesićem predložio neka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moguća rešenja otvorenih pitanja, a pre svega u pogledu rešavanja pitanja devizne štednje.

Prema Drnovšekovim rečima, dva predsednika su se i pre toga dogovorila da će Mesić proučiti kako Hrvatska gleda na pitanje granica kako bi pomogli vladama i podstakli dalji dijalog, ali je, za sada, na tome ostalo.

Komentarišući poziv poslanika Marka Pavlihe Slovencima da ne letuju u Hrvatskoj, Drnovšek je rekao da je prošle jeseni i sam letovao na Mljetu i da sunarodnicima preporučuje odmora na hrvatskom moru.

Izjave predsednika Slovenskog nacionalnog saveza Marjana Podobnika da je slovenačka politika neodlučna prema Hrvatskoj zbog ucena u vezi sa poslovima prodaje oružja u prošlosti, Drnovšek nije želeo komentarisati, rekavši da ne komentariše "neozbiljne izjave".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.