Novinarka RSE dobitnica specijalnog priznanja Nino Ćatić

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Jul.2023, 18:42

Novinarka RSE dobitnica specijalnog priznanja 'Nino Ćatić'

Novinarka Radija Slobodna Evropa (RSE) iz Beograda Iva Martinović dobitnica je specijalnog priznanja posvećenog Nihadu Nini Ćatiću, novinaru koji je poslao posljednji izvještaj iz Srebrenice, prije nego što je i sam ubijen sa više od osam hiljada Bošnjaka u julu 1995. godine. Martinović je priznanje dodijeljeno za doprinos širenju istine o genocidu u Srebrenici. "U Srbiji je tri decenije kasnije sve izraženiji otpor prema ovim temama. Kada o tome govorite, neretko se suočavate sa...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Specijalna nagrada 'Nino Ćatić' novinarki RSE

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Jul.2023

Specijalno priznanje za doprinos očuvanju istine o genocidu u Srebrenici dobila je novinarka Radija Slobodna Evropa iz Beograda, Iva Martinović. Nagrada je uspostavljena u znak sjećanja na novinara Nihada Ninu Ćatića koji je ubijen u julu 1995. godine.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.