Izvor: RTS, 05.Jul.2020, 16:24

Novi antisrpski grafit mržnje u Splitu

Poruka "J**** ćemo srpske žene i đecu" osvanula je na asfaltu nedaleko od splitske Osnovne škole Kman-Kocunar, koja je i jedno od biračkih mesta u Splitu, piše "Portal Novosti".
Polovinom prošlog meseca navijači Dinama na zagrebačkoj Kustošiji razvili su transparent s porukom "J***t ćemo srpske žene i đecu". Grafit istog sadržaja sada je osvanuo na splitskom Kmanu, preneo je Portal Novosti.

Redakciji portala nedeljnika Novosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se sa fotografijom grafita, napisanog na asfaltu, javio čitalac.
Grafit mržnje ispisan je stotinak metara od Osnovne škole Kman-Kocunar, koja je i jedno od biračkih mesta u Splitu.
"Grafit s Kmana samo je još jedan dokaz u nizu koji potvrđuje da antisrpstvo i šovinizam u hrvatskom društvu, nažalost, nisu nikakav incident nego raširena i uobičajena pojava. Naročito je toksično što je grafit ispisan pored škole, obrazovne ustanove koja pripada deci, kojoj se tako šalje poruka o prihvatljivosti mržnje u našoj zemlji, a ujedno i pored birališta, dakle tamo gde ga danas može videti velik broj građana koji će izaći na izbore", navodi Portal Novosti.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uklonjen antisrpski grafit u Splitu

Izvor: RTS, 05.Jul.2020

Posle pisanja "Portala Novosti" o grafitu s govorom mržnje iz Splita "J**** ćemo srpske žene i đecu", komunalni redari uklonili su grafit koji se nalazi u blizini Osnovne škole Kman-Kocunar gde se nalazi biračko mesto. . Vest o poruci preneli su brojni mediji iz Hrvatske...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.