Izvor: RTS, 05.Jul.2020, 19:17

Uklonjen antisrpski grafit u Splitu

Posle pisanja "Portala Novosti" o grafitu s govorom mržnje iz Splita "J**** ćemo srpske žene i đecu", komunalni redari uklonili su grafit koji se nalazi u blizini Osnovne škole Kman-Kocunar gde se nalazi biračko mesto.
Vest o poruci preneli su brojni mediji iz Hrvatske i Srbije. Grafit koji poziva na silovanje nije nastao nedavno već tu stoji od završetka aktuelne školske godine. Poruka mržnje ispisana je stotinak metara od škole gde >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se nalazi biračko mesta.
Portal nedeljnika Novosti javlja da je komunalno redarstvo u popodnevnim satima uklonilo taj sporni grafit. 
Navijači Dinama prošlog su meseca na zagrebačkoj Kustošiji razvili transparent istog sadržaja usmeren prema ženama i deci pripadnicima srpske nacionalne manjine.
Jerko Kurevija iz poslova odnosa s javnošću PU splitsko-dalmatinske kazao je da su policijski službenici izašli na mesto događaja i da se sprovode mere i radnje iz nadležnosti policije.
Protiv nepoznatog počinitelja biće podignuta prijava.
Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara kazao je da kao ni do sada neće dozvoliti bilo kakve parole mržnje i poziva na nasilje i netrpeljivost, osobito prema bilo kojoj manjinskoj skupini.
"U Splitu gradska vlast se kontinuirano bori protiv ovakvih i sličnih grafita. Grad uvijek odmah reagira po dojavi. U Splitu ovakve stvari neće proći jer naš grad otvoren za sve te se neće tolerirati mržnja i nasilje prema bilo kome", kazao je Krstulović Opara, preneo je Portal Novosti.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

USTAŠTVO NE PRESTAJE DA DIVLJA HRVATSKOM: Uklonjen grafit mržnje, stajao nedeljama na ulicama Splita

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2020

Protiv nepoznatog počinitelja biće podignuta prijava..U Splitu je uklonjen grafit s krajnje neprimernom porukom pretnje silovanjem Srpkinja i njihove dece, kakva je i ranije viđena u hrvatskoj javnosti..., prenosi Dalmacija danas pozivajući se na navode gradskih vlasti...Poruka puna mržnje i pretnje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.