Njega od danas Bog čuva

Izvor: B92, 20.Sep.2021, 13:53

Njega od danas "Bog čuva"

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić obavestio je ministra Sergeja Sekulovića o odluci da pripadnici njegovog obezbeđenja više ne obavljaju tu funkciju.

Saopštio je, između ostalog, da će ministra unutrašnjih poslova ubuduće smatrati odgovornim za njegovu bezbednost.

Katnić je objasnio da je odluka donijeta zbog ozbiljne zloupotrebe dužnosti određenih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i Sektora policije posebne namene.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Obaveštavam Vas da sam dobio odluku da pripadnici mog obezbeđenja više ne obavljaju tu funkciju, a zbog ozbiljne zloupotrebe službene dužnosti određenih pripadnika MUP-a Crne Gore i Sektora policije posebne namene", stoji u dopisu Katnića.

Podseća da su 14. septembra šefu njegovog obezbeđenja Mileti Drobnjaku postavljena pitanja u vezi sa Katnićevim službenim boravkom na Cetinju 5. septembra.

Pitanja su se, kaže, odnosila na vreme polaska na Cetinje 4. septembra, pravac kretanje, te na to kako su prošli barikade na ulaz u prestonicu. Pitanje se odnosilo i na to da li je on ili neko od službenika imao komunikaciju sa nekim od učesnika protesta.

Katnić kaže u dopisu da su nadležne starešine iz obezbeđenja ličnosti bile upoznate od Milete Drobnjaka o vremenu i pravcu kretanja i o drugim detaljima važnim za moju bezbijednost kao štićene ličnosti.

“Dakle, izuzev pitanja tri i četiri ostala su maskirna da bi prikrili cilj, a to je da se utvrdi ko je omogućio Glavnom specijalnom tužiocu da prođe barikade, da li je i sa kim je od učesnika na tim barikadama komunicirao. Pored toga cilja dalji, ali važni cilj, bio je da se proba 'karakter' šefa obezbjeđenja Milete Drobnjaka, da se vidi da li je spreman da o sadržini pitanja obavesti Glavnog specijalnog tužioca, ili je spreman da sarađuje sa pretpostavljenim na obaveštavanju istih o svemu onome što bi bilo važno u postupcima Glavnog specijalnog tužioca u budućnosti", navodi se u dopisu.

Katnić je ministra obavesto i da su službenici Sektora policije posebne namene, koji su radili obezbjeđenje Glavnog specijalnog tužioca, ovo besprekorno obavljali punih šest godina "i nikada nijedan pojedinačno ili više njih ili svi skupno nisu doveli u pitanje njegovu bezbednost i to Vam svedoči upravo Glavni specijalni tužilac".

“Za razliku od njih, Vi, Vlada i poslanici Skupštine su svojim postupcima, neko svesno, a neko nesvesno, a pre svega stavljanjem u proceduru zakona kojim bi se ukinulo Specijalno državno tužilaštvo, doveli bezbednost Glavnog specijalnog tužioca i svih Specijalnih tužilaca do ivice ponora. Kada se to ima u vidu veoma je licemerno simulirati sve prethodno navedeno", piše u dopisu Katnića.

"Što se tiče činjenice i podataka do kojih su Vaši službenici htjeli doći prosto su to mogli od mene saznati u pola dana, u pola noći, bez ikakvog okolišanja i zavođenja za Goleš planinu. Nakon ove kratke besjde, tražim od Vas bezuslovno da ispitate, ako već ne znate ko je ovaj besprizorni čin počeo i pokušao realizovati i u skladu sa zakonom isti ispitate i počinioce u skladu sa zakonom procesuirate, i o tome bez odlaganja me obavestite, a u vezi iznetog ja ću obavestiti domaću i međunarodnu javnost. Ubuduće, a zbog ovog čina, lično Vas smatram odgovornim za moju bezbednost”, zaključio je Katnić.

Podsećanja radi, Katnić je pre nekoliko dana najavio "da ga Bog čuva od ponedeljka".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Specijalni tužilac Crne Gore vratio obezbeđenje, kaže da ga od danas čuva bog

Izvor: N1 televizija, 20.Sep.2021

Glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić obavestio je ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića o odluci da pripadnici njegovog obezbeđenja više ne obavljaju tu funkciju, saopšteno je danas iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) na čijem je čelu Katnić.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.