Izvor: RTS, 05.Feb.2023, 00:47

Nevreme u regionu – u Hrvatskoj se utopio muškarac i povređeno dete, vetar čupao drveće u Crnoj Gori

Snažno nevreme pogodilo je region. Muškarac se utopio kod Vukovara, a u Splitu je povređen dečak. U Budvi je jak olujni vetar lomio stabla, odneo krov škole i prevrnuo kamion. Mnogi gradovi bez struje.
Olujni vetar izazvao je velike probleme u Hrvatskoj. U Dunavu se kod Vukovara utopio muškarac. Mediji navode da je upao u reku pokušavajući da spasi čamac od vetra. Za sada nema zvanične potvrde.

Policija je samo potvrdila da je pronađeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << telo muškarca čiji je nestanak prijavljen, kao i da će tačan uzrok smrti biti poznat nakon obdukcije. 
Jedna osoba je povređena u Zagrebu, dok je u Splitu dečak lakše povređen nakon što je na njega pala klupa.
Jedanaestogodišnjak je bio na treningu sa drugom decom kada je bura snažno podigla klupu za rezervne igrače na kojoj je sedeo. Prebačen je u KBC Split, a nakon što mu je pružena lekarska pomoć i utvrđeno da su u pitanju lakše povrede, pušten je na kućno lečenje.

U Osijeku je vetar oštetio deo krova na prodavnici, a u Virovitici je krov s obližnje garaže pao na školu.
Padali su i delovi fasade sa zgrada, ima oštećenja na krovovima, a štete je bilo i na električnim vodovima, pa su pojedina područja Hrvatske ostala bez struje. 
Vetar u Budvi čupao drveće, prevrnuo i kamionNevreme i u Crnoj Gori. Jak vetar pričinio je veliku štetu na teritoriji budvanske opštine, prenose Vijesti.

Vetar je odneo krov sa Srednje mešovite škole "Danilo Kiš" u Budvi, a od siline vetra prevrnut je i kamion na obilaznici.
Takođe, vetar je polomio više stabala, usled čega je došlo do oštećenja na komunalnoj infrastrukturi, objektima za stanovanje, vozilima.
Vijesti navode da je polomljen i deo ulične rasvete, a porušene su i kućice na trgu.
Policija je zatvorila put Budva–Kotor kroz tunel Mogren zbog toga što je na magistralu kod Seoca pao kran na kolovoz. Saobraćaj je preusmeren preko brda Topliš.
Iz budvanskog Odeljenja bezbednosti apelovali su na građane da ostanu u svojim domovima zbog olujnog vetra.
Jaka bura lomila je drveće i u Herceg Novom, a deo grada ostao je bez struje.

Bez električne energije su i potrošači delova Igala, Njivica, Žvinja, Zelenike i deo rivijere.
Usled jake bure potonuo je brod "Knez Lipovac II" na obali Đuraševića u Tivatskom zalivu, a potonuo je i brod dugačak 12 metara u gradskoj marini u Budvi.
U delovima Mađarske otežano je snabdevanje strujom, jer je vetar oštetio mrežu.
Jak sneg zavejao je Austriju, Češku, Poljsku i Slovačku.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

TELO MUŠKARCA (41) PRONAĐENO U DUNAVU! Pokušao je da spasi čamac od nevremena i jakog vetra, a onda se završilo KOBNO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2023

Za njim je prethodno organizovana potraga..U reci Dunav kod Vukovara danas je pronađeno telo muškarca, za kojim je prethodno organizovana potraga, saopštila je vukovarsko-sremska policija...Kako prenosi HRT, policija nije mogla da potvrdi navode medija da je reč o 41-godišnjaku iz Vukovara, koji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.