Izvor: N1 televizija, 16.Apr.2021, 12:06

Nemački zvaničnik: Crtanje novih granica na Balkanu je opasan put

Zemlje na Zapadnom Balkanu imaju budućnost samo kao multietnička i multiverska društva, poručio je državni sekretar za Evropu u nemačkom ministarstvu spoljnih poslova Mihael Rot, povodom nezvaničnog diplomatskog dokumenta, objavljenog na slovenačkom portalu „Necenzurisano“, a koji je premijer Slovenije Janez Janša navodno uputio u Brisel. U tom dokumentu iznete su ideje za podelu Bosne i Hercegovine, pripajanje Republike Srpske Srbiji i ujedinjenju Kosova sa Albanijom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Roth ocenio 'opasnom' diskusiju o prekrajanu granica u regionu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Apr.2021

Nemački ministar za Evropu, Michael Roth (Mihael Rot) reagovao je na navode o idejama za prekrajanju granica na teoritoiji bivše Jugolsavije. ”Crtanje novih granica je opasan put”, naveo je na Twitteru nemački ministar. On je naglasio da zemlje Zapadnog Balkana, imaju budućnost samo kao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.