Nemačka avio kompanija traži radnike, ali da su samo iz ove zemlje

Izvor: BKTV News, 02.Jul.2017, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka avio kompanija traži radnike, ali da su samo iz ove zemlje

Nemačka avio kompanija Lufthansa traži radnike iz BiH za rad u njihovom centru u Češkoj, a uslov je odlično poznavnje engleskog jezika, nemačkog ili italijanskog.

Na portalu "posao.ba" preko kog je objavljen konkurs za poslove u ovoj kompaniji kažu da je napuštanje BiH u svrhu pronalaska posla trend, koji je već odavno već prisutan, ali čijem porastu naročito svedoče poslednjih par godina.

Odlični uslovi, a ne treba vam ni fakultet: Plata veća od prosečne >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << - ovo je sve traženiji posao u Srbiji!

"Kao najprivlačnije građani BiH vide zemlje zapadne i centralne Evrope, a mnogi od njih već imaju i osnovnu predispoziciju za uspešan život i rad u tim zemljama, a to je dvojezičnost. Preciznije, pored njihovog maternjeg jezika, mnogi u BiH tečno pričaju nemački, engleski, ali i italijanski jezik. Ovo je trend koji je prepoznao Lufthansin centar za korisničku podršku u Brnu, Češkoj Republici, te im je upravo zbog toga zapošljavanje stanovnika iz BiH na poziciji Customer Service Consultanta (CSC) redovna praksa već zadnje dve godine", kažu na ovom portalu koji od 2015. godine zajedno sa firmom "Kolektiv" posreduje u zapošljavanju građana BiH u Lufthansi.

Plata redovna, ali radnici ipak odlaze: Ovaj posao Srbi neće da rade

"Naime, samo u prethodnoj godini, preko našeg posredovanja više od 20 ljudi sa područja Balkana dobilo je priliku da radi u Lufthans centru za korisničku podršku u Brnu", ističe Nina Hadžić sa portal "posao.ba".

Zaposleni u Lufthansi dobijaju veliki popust na letove.

Nova šansa za posao: Italijanske firme traže 164 radnika

"Za godinu dana obišao sam više mesta nego u zadnjih 20 godina. Čitav proces moje selidbe i smeštanja sa strane Lufthanse je bio savršeno organizovan", deo je iskustva jednog radnika iz BiH zaposlenog u Lufthansi.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.