Izvor: RTS, 15.Sep.2021, 15:51

Narodna skupština Republike Srpske usvojila Zakon o zaštiti jezika i ćiriličkog pisma

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Zakon o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma po hitnom postupku.
Ovim zakonom uređuju se sistem zaštite, očuvanja i način korišćenja jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma u Republici Srpskoj, kao nematerijalnog kulturnog nasleđa.
Na posebnoj sednici Narodne skupštine za zakon je glasalo 70 poslanika, dva su bila protiv, a uzdržanih nije bilo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << I Skupština Srbije usvojila je Zakon o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćiriličkog pisma.
Srbija i Republika Srpska obeležavaju danas Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.
Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da zajednički praznuju 15. septembra, na dan kada je pre 103 godine u Prvom svetskom ratu probijen Solunski front.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sinhronizovano i jednoglasno – Skupštine Srbije i RS zaštitile ćirlicu zakonom

Izvor: N1 televizija, 15.Sep.2021

Po hitnom postupku, sinhronizovano i jednoglasno, skupštine Srbije i Republike Srpske usvojile su Zakon o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćirilice. Vlast poručuje da se ovim zakonom samo čuva pismo koje gubi trku sa drugim pismima, bez ugrožavanja prava manjina i...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.