Izvor: RTS, 15.Apr.2021, 15:06

Napad na Cetinjsku bogosloviju – pretnje đacima i lomljenje inventara

Grupa od desetak osoba nasrnula je kasno sinoć na internacionalnu Cetinjsku bogosloviju pretila đacima i vređala ih na nacionalnoj i verskoj osnovi
Iz Cetinjske Bogoslovije, u dopisu crnogorskom ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću, naveli su da su napadači uzvikivale psovke, pretile i lomile školski inventar, prenosi RTCG.

"Pomenuti nasilnici su prijetili đacima, vrijeđali su ih na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, fizički nasrtali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i oštetili vrata i prozore na zgradi, a potom dovukli kontejnere koji su se nalazili preko puta ulice i zapalili u njima vatru", isitče se u dopisu.
Kako su naveli iz Cetinjske bogoslovije, oni su zatim udaljili u pravcu hotela "Grand" i centra Cetinja, uz povike da će ponovo doći narednih noći.
Iz obrazovnih ustanova rekli su da su svi detalji tog slučaja prijavljeni cetinjskoj policiji.
Iz Cetinjske bogoslovije ističu da se Sekuloviću ne bi obratili da nije bilo pretnji o ponavljanju napada.
"Drugi razlog zašto Vam se obraćamo je želja i poziv, naročito upućen cetinjskom građanstvu, da tenzije nastale političkim i medijskim manipulacijama i neosnovanim prozivanjem i kritikovanjem Srpske pravoslavne crkve sa najviših državnih adresa, ne bi smele da negativno utiču na vladanje naše omladine i kvare javni red i mir ", piše u dopisu.
Navodi se da Uprava Cetinjske bogoslovije ne pamti da se takav napad na đake desio u poslednjih desetak godina, niti je, kako se dodaje, od strane đaka ili njihovih vršnjaka sa Cetinja, bilo ikakvih povoda za tako nešto.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Prijavljen napad na Cetinjsku bogosloviju, policija istražuje incident

Izvor: VOA, 15.Apr.2021

Policija u Crnoj Gori saopštila je u četvrtak da radi na identifikaciji učesnika incidenta na Cetinju, nakon što je Cetinjska bogoslovija SPC prijavila napad na prostorije te obrazovne ustanove od strane grupe od desetak osoba koje su učenike i sveštenstvo navodno vrijeđali na nacionalnoj i vjerskoj...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.