Na severu Kosova teško održati izbore, izjavio predsedavajući CIK-a

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Dec.2022, 21:06

Na severu Kosova teško održati izbore, izjavio predsedavajući CIK-a

Predsedavajući Centralne izborne komisije (CIK) Kosova Krešnik Radonići (Kreshnik Radoniqi) ocenio je da incidenti na severu zemlje, do kojih je došlo 6. decembra, pokazuju da je pristup CIK-u u tom delu Kosova ograničen. Policija Kosova saopštila je da je u utorak, 6. decembra, zabeleženo više incidenata u Zubinom Potoku i Severnoj Mitrovici, opštinama sa srpskom većinom na severu Kosova. Policija je izrazila sumnju da je bilo korišćenja vatrenog oružja i eksplozivnih naprava. On je...
Pogledaj vesti o: Incident,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CIK: "Pristup severu ograničen, ne možemo po planu da organizujemo izbore"

Izvor: Blic, 06.Dec.2022

Predsednik CIK Krešnik Radonjići izjavio je da je, s obzirom na današnja dešavanja na severu Kosova, nije moguće po planu sprovoditi pripremne radnje za organizaciju izbora za gradonačelnike u četiri opštine, prenosi Koha.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.