Mur: Nema poredjenja RS i Kosova

Izvor: S media, 23.Avg.2010, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mur: Nema poredjenja RS i Kosova

Otpravnik poslova u američkoj ambasadi u Sarajevu Džonatan Mur rekao je danas novinarima u Banja Luci da nema poredjenja situacije na Kosovu sa Republikom Srpskom.

"RS je jedan od dva entiteta koji je pod zaštitom Dejtonskog sporazuma, ali nema pravo na otcepljenje iz BiH", poručio je Mur.

Američki diplomata je naglasio da nije ista situacija sadašnje BiH i nekadašnje SFRJ i da je sada Kosovo nezavisna država.

Na konstataciju novinara >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da je Kosovo deo Srbije, Mur je kratko odgovorio:"Kosovo je bilo u sastavu Srbije. Da"!

Otpravnik poslova američke ambasade je u Banja Luci imao odvojene razgovore sa premijerom RS Miloradom Dodikom i liderima opozicionih partija - SDS Mladenom Bosićem i PDP Mladenom Ivanićem.

Mur je rekao da su to redovni kontakti i da se razgovaralo o aktuelnim pitanjima i o izborima koji će u BiH biti održani 3. oktobra.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otpravnik poslova Mur: Nema poređenja RS i Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2010

BANJA LUKA -..Otpravnik poslova u američkoj ambasadi u Sarajevu Džonatan Mur rekao je danas novinarima u Banja Luci da nema poređenja situacije na Kosovu sa Republikom Srpskom..."RS je jedan od dva entiteta koji je pod zaštitom Dejtonskog sporazuma, ali nema pravo na otcepljenje iz BiH", poručio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Mur: Nema poređenja Republike Srpske i Kosova

Izvor: Blic, 24.Avg.2010, 00:00

Otpravnik poslova u američkoj ambasadi u Sarajevu Džonatan Mur rekao je danas novinarima u Banja Luci da nema poređenja situacije na Kosovu sa Republikom Srpskom..."RS je jedan od dva entiteta koji je pod zaštitom Dejtonskog sporazuma, ali nema pravo na otcepljenje iz Bosne i Hercegovine", poručio...

Nastavak na Blic...

Diplomata SAD: Kosovo i RS se ne mogu porediti

Izvor: EMportal, 24.Avg.2010

Otpravnik poslova Ambasade SAD u BiH Džonatan Mur izjavio u Banjaluci da ne može biti poređenja Kosova i Republike Srpske.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.