Mur: Nema poređenja RS i Kosmeta

Izvor: Vesti-online.com, 24.Avg.2010, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mur: Nema poređenja RS i Kosmeta

Otpravnik poslova u američkoj ambasadi u Sarajevu Džonatan Mur rekao je novinarima u Banjaluci da nema poređenja situacije na Kosmetu sa Republikom Srpskom.

"RS je jedan od dva entiteta koji je pod zaštitom Dejtonskog sporazuma, ali nema pravo na otcepljenje iz BiH", poručio je Mur.

Američki diplomata je naglasio da nije ista situacija sadašnje BiH i nekadašnje SFRJ i da je sada Kosmet nezavisna država.

Na konstataciju novinara da je Kosovo deo Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Mur je kratko odgovorio: "Kosovo je bilo u sastavu Srbije. Da"!

Otpravnik poslova američke ambasade je u Banjaluci imao odvojene razgovore sa premijerom RS Miloradom Dodikom i liderima opozicionih partija - SDS Mladenom Bosićem i PDP Mladenom Ivanićem.

Mur je rekao da su to redovni kontakti i da se razgovaralo o aktuelnim pitanjima i o izborima koji će u BiH biti održani 3. oktobra.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.