Mitropolit Amfilohije: Ja sam grehofob

Izvor: RTS, 05.Avg.2018, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitropolit Amfilohije: Ja sam grehofob

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je da se novac od priloga koje vernici ostavljaju u crnogorskim manastirima ne iznosi u Srbiju, već se koristi za obnovu manastira širom Crne Gore.
Mitropolit Amfilohije je za Vijesti rekao da su "oni koji pričaju da iznosimo pare iz Crne Gore ljudi koji samo kroz pare gledaju svet i lažu i boga i sebe i svoju savest i pljuju po svojim precima", prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << RTCG.

Jedino što od priloga ima su, kako je rekao, ostroški manastiri.
"A neka pogledaju računicu ostroških manastira. Mi imamo tri kuhinje za sirotinju u Podgorici, Beranama i Cetinju. To finansira crkva, odnosno manastir Oštrog i neka pogledaju koliko sirotinje, naročito izbeglica izdržavamo. Sve što ima crkva daje za prognanike sa Kosova i Metohije i drugih krajeva i sirotinju crnogorsku", rekao je mitropolit Amfilohije.
Objasnio je da pomažu i dve porodice iz Srbije.
"Ja sam grehofob"
Mitropolit Amfilohije je objasnio i da ne mrzi pripadnike LGBT populacije i da nije homofob, već grehofob.
Ipak, ne želi da prihvati da seksualna orijentacija nije bolest, jer to ne prihvata nijedna religija.
Tvrdi da se LGBT propagandom truju deca, i da crkva i njih želi da zaštiti.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Amfilohije: Novac od vernika ne iznosi se u Srbiju, ti koji pričaju da iznosimo pare lažu i sebe i Boga

Izvor: Večernje novosti, 05.Avg.2018

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da se novac od priloga, koje vernici ostavljaju u crnogorskim manastirima, ne iznosi u Srbiju, već da se koristi za obnovu manastira širom Crne Gore Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da se novac od priloga,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.