Amfilohije: Nisam homofob već grehofob

Izvor: N1 televizija, 05.Avg.2018, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amfilohije: Nisam homofob već grehofob

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da se novac od priloga koje vernici ostavljaju u crnogorskim manastirima ne iznosi u Srbiju, već se koristi za obnovu manastira širom Crne Gore.

"Otkud bi se obnovilo 650 hramova u Crnoj Gori, sagradio hram u Podgorici, Baru… Ti koji to pričaju da iznosimo pare iz Crne Gore su ljudi koji samo kroz pare gledaju svet i lažu i boga i sebe i svoju savest i pljuju po svojim precima", rekao je mitropolit za Vijesti, prenosi RTCG.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Jedino što od priloga ima su, kako je rekao, ostroški manastiri.

"A neka pogledaju računicu ostroških manastira. Mi imamo tri kuhinje za sirotinju u Podgorici, Beranama i Cetinju. To finansira crkva, odnosno manastir Oštrog i neka pogledaju koliko sirotinje, naročito izbeglica izdržavamo. Sve što ima crkva daje za prognanike sa Kosova i Metohije i drugih krajeva i sirotinju crnogorsku”, rekao je on.

Objasnio je da pomažu i dve porodice iz Srbije. "Ne dajemo državi Srbiji, ona nama pomaže. Ministarsvo vera Srbije pomaže gradnju saborne crkve u Beranama i kad im zatražimo za obnovu manastira, pomaže i kad im zatražimo za obnovu manastira. Kada je Tadić bio predsednik od njega smo dobili 35.000 evra za obnovu manastira Beška", rekao je on.

Tvrdi i da ne mrzi pripadnike LGBT populacije i da nije homofob, već grehofob.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amfilohije: SPC ne iznosi novac vernika iz Crne Gore u Srbiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Avg.2018

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da se novac od priloga koje vernici ostavljaju u crnogorskim manastirima ne iznosi iz Crne Gore u Srbiju i da država Srbija pomaže SPC u Crnoj Gori..."Ne dajemo državi Srbiji, ona nama pomaže", rekao je mitropolit Amfilohije za podgoričke Vijesti...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Amfilohije - "grehofob"

Izvor: Mondo, 05.Avg.2018

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da se novac od priloga, koje vernici ostavljaju u crnogorskim manastirima, ne iznosi u Srbiju, već da se koristi za obnovu manastira širom Crne Gore...Foto: MONDO/Anto Baković.."Otkud bi se obnovilo 650 hramova u Crnoj Gori, sagradio hram u Podgorici,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.