Izvor: RTS, 17.Jul.2021, 21:14

Mitropolija: Spekulacije o Temeljnom ugovoru štetne, dijalog ide ka pozitivnom ishodu

Sve medijske spekulacije i manipulacije mogu samo naneti štetu dijalogu Crkve i države o Temeljnom ugovoru, koji ide ka pozitivnom i očekivanom ishodu, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska.
Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da su na sastanku njenog pravnog saveta, održanom juče, razmatrana tekuća pravna pitanja, uključujući pitanje Temeljnog ugovora između SPC i države Crne Gore.

O ugovoru, dodaje Mitropolija, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vodi se dijalog među ugovornim stranama sa ciljem da isti što pre bude usaglašen i potpisan.
"Sve medijske spekulacije i manipulacije kojih je bilo i ima napretek mogu samo nanijeti štetu pomenutom dijalogu između Crkve i države koji, po mišljenju Pravnog savjeta, ide ka pozitivnom i očekivanom ishodu", ističe se u saopštenju.
Na redovnom sastanku Pravnog savjeta Mitropolije crnogorsko-primorske u Podgorici prisustvovali su članovi Savjeta, kao i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije i episkopi zahumsko-hercegovački Dimitrije i novoizabrani episkop budimljansko-nikšićki Metodije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mitropolija crnogorsko-primorska se oglasila o Temeljnom ugovoru

Izvor: B92, 17.Jul.2021

Podgorica -- Mitropolija crnogorsko-primorska SPC saopštila je večeras da se vode razgovori oko usaglašavanja Temeljnog ugovora sa državom Crnom Gorom...Pojedini mediji su objavili da je za SPC prihvatljiva samo verzija ugovora koja je pre nekoliko meseci dostavljena Vladi Crne Gore i da neće pristati...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.