Izvor: RTS, 02.Sep.2021, 10:32

Mitropolija: Doček patrijarha u Podgorici i ustoličenje na Cetinju

Mitropolija crnogorsko-primorska organizovaće 4. septembra doček patrijarha SPC Porfirija u Sabornom hramu Hristovog vaskršenja u Podgorici i 5. septembra ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru, objavila je Svetigorapres.
Kako je navedeno u obaveštanju, povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija Mitropolija će organizovati dvodnevni događaj, 4. i 5. septembra, u Podgorici i na Cetinju.
U subotu će na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << platou ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici biti od 18 časova organizovan doček poglavara SPC Porfirija.
Uslediće večernja služba, nakon koje je planirano obraćanje patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija, a zatim će biti organizovan kulturno-umetnićki program.
U nedelju će u Cetinjskom manastiru u 8.00 početi Sveta arhijerejska liturgija sa činom ustoličenja, koju će služiti patrijarh srpski Porfirije sa arhijerijerima naše i ostalih pomesnih crkava.
Oba događaja biće direktno prenošena na Javnom servisu Radija i Televizije Crne Gore (RTCG).
Zbog veoma malog prostora u crkvi u Cetinjskom manastiru neće biti omogučen ulazak i prisustvo medijskih ekipa, tako da će sve redakcije moći da koriste snimke RTCG - a i fotografija sa sajta mitropolija.com.
Preporuka Instituta za javno zdravlje Crne Gore je da svi novinari poseduju digitalni sertifikat.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svečani doček patrijarha Porfirija u Podgorici

Izvor: Vostok.rs, 02.Sep.2021

Povodom prve posjete Patrijarha srpskog g. Porfirija Mitropoliji crnogorsko-primorskoj zbog ustoličenja Visokopreosvećenog Mitropolita crnogorsko-primorskog g. Joanikija, a koja nesumnjivo predstavlja veliku radost i blagoslov za sve vjernike u Crnoj Gori, obavještavamo i pozivamo sav narod koji želi...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.