Ministarstvo kulture Crne Gore najavilo prijavu protiv Vlade Georgieva

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Avg.2019, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo kulture Crne Gore najavilo prijavu protiv Vlade Georgieva

Crnogorsko Ministarstvo kulture saopštilo je da će podneti prijavu protiv Vlade Georgieva, organizatora manifestacije "Trg od ćirilice" koja je održana u Herceg Novom, i poručilo da smotre kulture ne smeju da budu izgovor za organizaciju nacionalističkih skupova, a posebno kada se njima negira crnogorski identitet.

Manifestaciju “Trg od ćirilice”, koju je u Herceg Novom u utorak zvanično organizovala Mitropolija crnogorsko primorska, obeležio je nastup Gerorgijeva, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koji je pevao "Tamo daleko" i "Crna Gora i Srbija to je jedna familija".

Iz Ministarstva navode da su putem raznih multimedijalnih sadržaja svi mogli da vide na koji se način krši čitav niz zakonskih odredbi, i to na manifestaciji javnog karaktera.

"Isticanje simbola drugih država, skrnavljenje zvanične himne Crne Gore uz gotovo nezaobilazne političke i nacionalističke poruke, samo su neki od elemenata zbog kojih će Ministarstvo kulture protiv organizatora koncerta podneti prijavu pred nadležnim organima", navodi se u saopštenju, prenosi RTCG.

Na programe kakav je bio onaj u Herceg Novom Ministarstvo kulture i država Crna Gora, kako se navodi, neće ćutati - naprotiv.

"Svako kome koncept ‘manifestacija kulture’ bude paravan za nacionalističke poruke i kršenje zakona od sada će odgovarati u skladu sa propisima ove države", stoji u saopštenju.

Iz Ministarstva su pozdravili odluku Opštine Budva da nakon oštrih reakcija crnogorske javnosti odustane od organizacije koncerta trubača iz Guče.

Organizatori skupa u Herceg Novom su saopštili da su prikupljena novčana sredstva namenjena obnovi manastira Banjska na Kosovu i Sv. arhangela Mihaila na Miholjskoj Prevlaci.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

VIDEO: Crna Gora najavila da će podneti prijavu protiv Vlade Georgieva zbog "Tamo daleko"

Izvor: Radio 021, 15.Avg.2019, 08:41

Crnogorsko Ministarstvo kulture saopštilo je da će podneti prijavu protiv Vlade Georgieva, organizatora manifestacije "Trg od ćirilice" koja je održana u Herceg Novom, i poručilo da smotre kulture ne smeju da budu izgovor za organizaciju nacionalističkih skupova, a posebno kada se njima negira...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.