Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesić i Sanader odbacili izjavu Jeremića o "etničkom čišćenju Srba u Oluji"

ZAGREB - Hrvatski predsednik Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader osudili i odbacili izjavu srpskog ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića "da je Hrvatska kriva za etničko čišćenje Srba u Oluji".

"U Srbiji još ima mnogo ljudi koji se ne sećaju šta se dogodilo, da su tenkovi iz Beograda, Novog Sada i iz Srbije dolazili u Hrvatsku da razaraju, ne samo Vukovar, nego i druge gradove, kao i da su ispraćeni često i sa cvećem", rekao je Mesić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Sanader je izjavio "da je Jeremiću rečeno što treba govoriti, a to, kada se psihološki razmatra, spada u

obrambeni stav", preneo je danas Radio Slobodna Evropa.

"Reč je o činjenici da je Hrvatska bila napadnuta i da je Miloševićeva politika sprovodila velikosrpsku agresiju protiv susednih država, pa i Hrvatske, kao i da je izgubila u tom ratu", rekao je Sanader.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.