Mediji u regionu o Glogovcu: Pamtićemo ga po brilijantnim ulogama

Izvor: BKTV News, 09.Feb.2018, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji u regionu o Glogovcu: Pamtićemo ga po brilijantnim ulogama

Mediji u regionu preneli su danas vest o smrti velikana srpskog glumišta Nebojše Glogovca.

"Jutarnji list" i "Slobodna Dalmacija" preneli su kao udarnu vest da je u Beogradu preminuo jedan  od najtalentovanijih i najpopularnijih srpskih glumaca.

FOTO: Printscreen Jutarnji.hr

Mediji u regionu podsećaju da je Glogovac, koji je igrao u filmu "Ustav Republike Srpske" Rajka Grlića, pre 10 dana hitno primljen na Institut za onkologiju Kliničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << centra Srbije.

FOTO: Pritnscreen Slobodna Dalmacija

FOTO: Printscreen Klix.ba

"Klix.ba" i "Oslobođenje" na naslovnim stranama elektronskih izdanja preneli su tužnu vest. U svojim tekstovima objavljenim na portalima navode da je prvi film u kojem se Glogovac pojavio bio "Vukovar, jedna priča" u kojem je igrao lik vojnika Fadila, dok je prvu glavnu ulogu ostvario u filmu "Ubistvo s predumišljajem" Gorčina Stojanovića gde je tumačio lik Bogdana, Srbina iz Hrvatske ranjenog na ratištu.

FOTO: Printscreen Oslobođenje

Prenose i dirljive poruke kojima su se brojne kolege oprostile od velikana srpskog glumišta.

"Zauvek u mom srcu, sa anđelima mili moj"..."Nebojša neka te anđeli čuvaju", samo su neki od naslova objavljenih na portalima u regionu.

FOTO: Pritnscreen Vjesti.me

Neke od uloga po kojima će ostati upamćen, kako navode, ostvario je u filmovima "Bure baruta", "Nebeska udica", "Munje", "Kad porastem biću kengur", "Do koske", "Klopka", "Branio sam Mladu Bosnu", "Krugovi" te u serijama "Porodično blago", "Moj rođak sa sela", "Vratiće se rode", "Vojna akademija"...

Od 1996. godine bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta gde je odigrao niz zapaženih uloga u predstavama "Sumnjivo lice", "Metamorfoze", "Hadersfild", "Šine", "Lutalica", "Lažni car Šćepan Mali", "Hamlet"...

Mežu kritičarima, kako ističu mediji, važio je za jednog od najboljih glumaca u regionu i da je za svoj umetnički rad je dobio mnogobrojne nagrade.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.