MALI ZVORNIK MOLI ZA POMOĆ: Selo Donja Trešnjica odsečeno od sveta!

Izvor: NaDlanu.com, 19.Maj.2014, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MALI ZVORNIK MOLI ZA POMOĆ: Selo Donja Trešnjica odsečeno od sveta!

Selo Donja Trešnica u opštini Mali Zvornik danima je praktično odsečeno od sveta. Spasioci su uspeli da se probiju do meštana i dostave im nešto hrane i lekova

Opština Mali Zvornik zbog nezapamćenih nepogoda, klizišta i odrona već četiri dana ne uspeva da uspostavi komunikaciju sa stanovništvom u selu Donja Trešnica. Nadležni u ovoj opštini kažu da ne mogu da se izbore sami sa situacijom u kojoj su se našli i mole državu za pomoć.

- Sve seoske mesne >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << zajednice u opštini Mali Zvornik su poplavljene i opustošene, ali je situacija ubedljivo najteža u selu Donja Trešnica. Najavljeni dolazak helikoptera za pomoć ugroženom stanovništvu u tom selu je izostao zato molimo za pomoć - navodi se u ovom apelu za pomoć.

Štab za vanredne situacije u ovoj opštini izdao je naređenje da se hitno prokopa alternativni pravac koji vodi ka ovom selu. Spasilačka ekipa uspela je da se probije do sela u kome živi mnogo starih i bolesnih ljudi i dostavi im nešto hrane i lekova.

Opština Mali Zvornik apelovala je na nadležne državne institucije da im pomognu kako bi meštane ovog sela evakuisali na sigurno.

Telegraf

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.