Linta: U Hrvatskoj ne postoji spremnost da se priznaju srpske žrtve

Izvor: RTS, 30.Apr.2017, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: U Hrvatskoj ne postoji spremnost da se priznaju srpske žrtve

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kaže da ni posle 22 godine od zločinačke akcije "Bljesak" u Hrvatskoj ne postoji spremnost da se priznaju srpske žrtve i kazne odgovorni za brojne zločine nad Srbima na području zapadne Slavonije.
"Hrvatska vojska je masovno granatirala srpska mesta, gađala zoljama autobuse u kojima su bili civili i pucala po kolonama žena, dece i staraca koja se kretala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prema mostu na reci Savi da bi prešli u Republiku Srpsku", podseća Linta.

Navodi da su izbeglice, koje su kasnije prošle tim putem, videle cisterne sa vodom i hrvatske vojnike kako peru put od krvi.
"Hrvatska se nije suočila sa zločinima što pokazuje činjenica da se odaje počast samo hrvatskim žrtvama, dok se srpske žrtve ignorišu i ne priznaju", naglasio je Linta u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.
Traži da srpsko Tužilaštvo za ratne zločine konačno pokrene istragu protiv hrvatskih komandanata koji su odgovorni za zločine nad srpskim civilima i zarobljenicima u akciji "Bljesak".
U slučaju da hrvatsko pravosuđe odbije da procesuira odgovorne za ratne zločine, srpsko tužilaštvo treba da podigne optužnice i raspiše poternice za navedenim hrvatskim komandantima.
Sutra se navršava 22 godine o agresije hrvatskih oružanih snaga na zapadnu Slavoniju, kada je počela operacija nazvana "Bljesak", u kojoj je tokom dva dana ubijeno ili nestalo 283 Srba, od kojih 55 žena i jedanaestoro dece.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Linta: Ne postoji spremnost da se priznaju srpske žrtve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2017

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kaže da ni posle 22. godine od zločinačke akcije "Bljesak" u Hrvatskoj ne postoji spremnost da se priznaju srpske žrtve i kazne odgovorni za brojne zločine nad Srbima na području zapadne Slavonije..."Hrvatska vojska je masovno granatirala srpska mesta,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

LINTA PODSEĆA NA BLJESAK IZ 1995. GODINE: Hrvatska vojska pucala po kolonama žena, dece i staraca!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2017

Ni posle 22. godine od zločinačke akcije "Bljesak" u Hrvatskoj ne postoji spremnost da se priznaju srpske žrtve i kazne odgovorni za brojne zločine..Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kaže da ni posle 22. godine od zločinačke akcije "Bljesak" u Hrvatskoj ne postoji spremnost da se...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.